El contagi viatja en bus escolar

Estupefacció entre pares i mares d’un centre educatiu de la Massana perquè una alumna d’una classe que havia estat aïllada per positius va acabar tornant a casa en autocar

Pares i mares d’un centre educatiu de la Massana -no ve a tomb quin per preservar la discreció- han viscut amb estupefacció aquesta setmana el cas d’una alumna que va tornar a casa en el bus escolar, com sempre, després que la classe d’aquesta menor fos aïllada pel ministeri de Salut pels positius de coronavirus detectats. La menor no s’hauria pogut estar de fer el comentari ja des del vehicle estant. I això hauria activat un important neguit i més d’una trucada als responsables de l’empresa que gestiona els acompanyants del bus escolar.

La setmana passada, segons que han explicat diverses fonts, s’hauria decretat l’aïllament d’una aula d’un centre massanenc. Seguint el protocol establert, des de l’escola en qüestió es va contactar amb els progenitors de cada escolar per tant que es fessin càrrec dels menors i així evitar transmissions del virus. En un cas, però, no hauria estat possible localitzar cap familiar d’una de les estudiants. En una decisió que no s’hauria adit al protocol o, almenys tampoc, al sentit comú, la noia se l’hauria comminat a fer el seu procés habitual, tornant a casa amb el bus escolar.

Quan alguns dels pares d’altres menors es van assabentar de la situació van posar poc o molt el crit al cel -les fonts consultades en cap cas han pogut concretar si la menor era positiva o, semblaria inicialment més evident, que es tractava ‘sols’ d’un contacte estret que, no obstant això, per indicació sanitària, s’havia de confinar- i es van adreçar a l’empresa que coordina els acompanyants. A més, resulta que l’acompanyant que hauria pujat aquell dia al bus -a principi de la setmana que ara acaba- hauria acabat donant positiu de coronavirus els darrers dies.

Comentaris (2)

Trending