Compte amb una falsa associació de sordmuts 

Ciutadans alerten la policia de la presència de dos homes per l’avinguda Meritxell que demanen firmes de suport i donatius per a una suposada associació d’afectats de sordesa i mudesaHabitualment es tracta de persones que formen part de xarxes estafadores i delictives, que aprofiten quan algú treu la cartera o obre la bossa de mà per robar-los

Dos homes, almenys, que es fan passar per sordmuts i que tant bon punt van junts com separats estarien buscant signatures i donatius de suport a una suposada associació andorrana de persones afectades per sordesa i mudesa. En moltes ocasions i sempre que poden, aprofiten que la persona a qui han aturat o bé llegeix el document que se’ls mostra o, fins i tot, que es paren a signar, per intentar robar-los algunes pertinences.

La policia ja ha estat alertada aquest migdia de la presència d’aquests dos homes joves que, tot i dur un document que mostren agafat en un portafoli i que suposadament són integrants de l’esmentada organització, que no existeix -a l’encapçalament del document s’hi pot observar un logotip i la bandera del Principat-, aparentment no tindrien cap mena de vinculació amb el país i, menys encara, hi residirien. De fet, tot aquest muntatge forma part d’una estafa. Es dóna en moltes ocasions en altres ciutats i països.

Durant el migdia, aquests homes rondaven per l’avinguda Meritxell d'Andorra la Vella i carrers paral·lels. Per exemple, just darrere del Super U (entre el carrer i el passatge de l’Aigüeta), i haurien aconseguit entabanar alguna persona. Com a mínim, haurien aconseguit recollir donatius. Amb la qual cosa poden arribar a obtenir un doble benefici. Aconsegueixen el donatiu voluntari i, en ocasions, aprofiten que la persona ha tret la cartera o la bossa de mà per prendre-li i fugir corrents.

El cos d’ordre ha estat avisat per alguns ciutadans, poc després de la 1 del migdia. Quan una patrulla d’agents de policia s’ha personat al lloc indicat ja no hi eren. Però una hora després, llavors per separat i com ha pogut copsar aquest mitjà, els presumptes estafadors, fent-se passar per sordmuts, encara donaven voltes per la mateixa zona, fins que la insistència de l’Altaveu en fotografiar-los ha fet que l’home que recollia les firmes hagi desistit i hagi marxat de la zona.

Posteriorment, segons que han confirmat a l'Altaveu diverses persones, per separat, els mateixos promotors de la causa sordmuda han estat vistos en un supermercat a la planta baixa de l'Illa Carlemany. Campaven sense que ningú els cridés l'alto i més d'un client i de dos de l'establiment han caigut en la trampa i, com a mínim, han signat en suport de la suposada entitat i la seva causa i han acabat fent el donatiu. Molt sovint, aquests desconeguts mostrant 'peneta' s'acosten al seu interlocutor i l'abracen o el toquen suposadament de manera 'carinyosa', moment que aprofiten, si poden, per birlar el que puguin.

Comentaris (4)

Trending