Com a les eleccions, tothom guanya

Les forces polítiques reben amb “satisfacció” els resultats de l’enquesta política; mentre que la majoria defensa que es valida la seva actuació, des del PS veuen els efectes del desgast, sobretot a DA

L’enquesta política feta pública aquest dilluns per Andorra Recerca i Innovació ha caigut entre les diferents forces polítiques de la mateixa forma que moltes vegades ho fa un resultat electoral. Gairebé es pot dir que tothom pensa que surt guanyant. Des de la majoria, valoren especialment el fet que tant Govern com els grups que li donen suport aproven, tot i que des de DA, que se situa com a clar favorit en uns comicis, recorda que el que compte són, justament, els vots que treguin llavors. Des del PS es considera que baixa el suport als seus rivals i que ells mantenen o pugen posicions.

Consultats per Altaveu, representants de les diferents forces polítiques han valorat l’enquesta. Des de Demòcrates, el seu secretari general, Jaume Serra admet que han rebut el sondeig “amb relativa satisfacció” tot i advertir que “no són vots” i que, a més, “hi ha un percentatge elevat que encara no han decidit i que, de fet, diuen que ho faran en funció de les propostes dels partits”.

Serra valora especialment que “malgrat el desgast, tant executiu com el grup parlamentari reben una puntuació d’aprovat”. I, en aquest sentit, recorda que “pocs líders i partits treuen aquesta nota al nostre entorn”. Això sí, entén que cal agafar les dades “amb prudència”, ja que encara “ens queda molt per governar”.

Una electora emetent el seu vot.

Relacionat

L’enquesta situa DA com a guanyador de les eleccions malgrat empitjorar la valoració de la gestió

En canvi, des del PS la sensació és diferent. Abans que res, el secretari d’organització, Pere Baró, considera que cal agafar l’enquesta “amb pinces” perquè “és un estudi amb limitacions i amb elements”, com ara el percentatge d’homes i dones entrevistats, “que no s’adeqüen a la realitat”. I, tot i això, entén que “referma el descontentament de la ciutadania”, ja que “DA baixa significativament i això vol dir alguna cosa i nosaltres ens mantenim o pugem una mica”.

En la seva opinió, “això demostra que coses que diem, com que fan falta polítiques d’habitatge o unes pensions dignes”. Per això, argumenta que “no crec que DA tingui tot aquest suport” i defensa que des del PS “hem de continuar treballant perquè la gent ens vegi com a una alternativa”.

Seguint amb les valoracions positives, el conseller general de Liberals, Marc Magallón argumenta que “hem millorat des de la darrera enquesta” i també es refereix a un detall clau: el vot ocult. “És important i decidirà. Sóc optimista i penso que ens pot afavorir, tal com va passar en les darreres eleccions”, apunta. A més vaticina que “els resultats marquen que el PS tindrà una trontollada important i que DA segueix sent líder indiscutible”. I en el seu cas, “som la força que més puja, tot i que estem encara lluny”.

Per la seva banda, el president del grup parlamentari de Ciutadans Compromesos, Carles Naudi, també somriu en veure el sondeig. “Portem la mateixa evolució que la resta de la majoria, tots hem baixat una mica, però estem per sobre de l’oposició”, destaca. Assegura tenir un “bon sabor de boca” pel fet que “després de tres anys durs, la gent té un bon concepte de nosaltres”. També admet que “hi ha desgast”, però considera que “l’evolució de CC és bona i la perspectiva és raonable; això dona il·lusió per seguir treballant”.

Altaveu ha contactat també Terceravia, però des de la formació s’ha optat per no fer valoracions. S’estimen més esperar a analitzar els resultats de l’enquesta entre tots els membres del grup parlamentari.

Comentaris

Trending