La ciència també és cosa de joves

S'han presentat 10 projectes que han permès als alumnes aprofundir en diferents àmbits de la ciència com la física i la química

“Fomentar el treball cooperatiu, l’esperit crític i desvetllar carreres científiques, particularment entre les noies perquè sempre opten més els nois per aquesta tipologia d’estudis”. Així ha descrit la cap d’àrea de convenis i relacions internacionals, Cristina Martí, els principals objectius de la 5a trobada de joves científics que s'ha desenvolupat aquest matí entre diferents escoles del país.

En total s’hi ha presentat un total de 10 projectes amb la participació d’entre 120 i 130 alumnes de segona ensenyança dels tres sistemes educatius. Tots ells de temàtica molt variada que han despertat l’interès de tots els assistents i que han treballat a partir de diferents assignatures, però amb un denominador comú: “la il·lusió dels alumnes, el compromís dels professors i l’intercanvi d’experiències dels tres sistemes educatius amb les seves respectives llengües”.

Alguns dels temes treballats no han obviat la realitat. En aquest sentit, Martí ha destacat el del “canvi climàtic, carburants, treballar el patrimoni cultural amb la ciència”, entre altres i que han desenvolupat a partir de les assignatures que cursen obligatòriament o a través de comissions. De fet, l’exposició davant del projecte per part dels alumnes ha estat el punt final a la tasca executada durant mesos i que els ha permès “conèixer que tot és més complexes del que ens pensem”, com ha indicat l’alumne de la Sagrada Família Paula Vázquez.  

“M’he adonat que el més m’agrada és decantar-me cap a descobriments o coses científiques que ajudin a millorar el medi ambient"

Al final de la jornada, alguns dels alumnes han tingut més clar cap a on decantar-se o refermar la seva idea. En aquest sentit, l’alumna de quart de l’ESO de l’Escola Andorrana d’Encamp, Yaiza Nova, que ha reconegut “em vull dedicar a una professió científica”, tot i no saber amb exactitud quina, o el de Xavi Celades, integrant del grup que aposta per l'ús d'hidrogen per fer funcionar els cotxes,  que “m’he adonat que el més m’agrada és decantar-me cap a descobriments o coses científiques que ajudin a millorar” el medi ambient i el dia a dia de les persones.

Tots ells, tant alumnes com professors, han marxat del certamen amb més coneixement i una petita dotació econòmica per invertir en els laboratoris i continuar potenciant la ciència entre els joves.

Etiquetes

Comentaris

Trending