Celebrant com es mereix el 70+1

L’Esbart Santa Anna aplega més de mig miler d’assistents al festival de celebració del seu setantè aniversari, amb un any de retard per culpa de la pandèmia, un acte en el qual també hi participen la resta d’agrupacions del país

70 anys no es compleixen cada dia. I, per això, l’Esbart Santa Anna volia celebrar-ho amb tots els ets i uts que calguessin. Tocava, però, el 2020... i el coronavirus va fer la guitza. Però els seus responsables no van voler renunciar i, ara, encara que sigui amb retard (el 70+1) han volgut tirar endavant una sèrie d’actes per commemorar l’efemèride. El Prat del Roure ha acollit aquest dissabte el primer, un festival amb tots els grups del país que va aplegar més de mig miler de persones.

Complint estrictament les mesures Covid, l’acte va ser emotiu i va permetre, també, recordar la història de l’esbart. “Volíem honorar totes les persones que hi han format part des que es va crear”, explica el president, José Martín. Per això, el director artístic, Rafa Martín, va preparar “un recull de peces i també es va convidar a antics dansaires i també als altres esbarts del país, en els quals hi ha molts antics membres del nostre”.

Per tant, també hi van participar els altres grups del país: el Lauredià, el de les Valls del Nord, el de Sant Romà i el d’Andorra la Vella. Tots per celebrar els 70 anys d’una entitat que, recorda Martín, “marca la història del país i de la parròquia” i que “ens vam crear per promocionar-nos entre els francesos”. Una agrupació que, al final, ha acabat esdevenint “una gran família” en la qual, deixa clar, “és un orgull col·laborar i aportar el gra de sorra”.

WhatsApp Image 2021 11 21 at 18.42.06(1)
El pastís del 70+1è aniversari.

La sala Prat del Roure va aplegar mig centenar d’espectadors que van poder seguir el festival, amb un recull ben variat de danses. Algunes, més modernes; d’altres, més històriques. El conjunt, assegura el president de l’Esbart, va agradar. “La ministra [Sílvia Riva] es va quedar encantada. Crec que ens ha agradat a tots. Era molt simbòlic, va ser bo poder recuperar la relació entre els esbarts”, ha comentat.

 L’aniversari continuarà encara amb dos actes més. El dia 2, els cinemes Illa Carlemany acolliran l’estrena d’un documental històric sobre l’Esbart Santa Anna. En ell, que també es tornarà a programar el 12 de desembre, tots els presidents de l’entitat recorden la trajectòria i les grans anècdotes. Ja el mateix dia 12, està previst un altre festival al Prat del Roure en aquest cas amb els grups infantils i juvenil. El futur, vaja; aquells que garanteixen que es compleixin molts anys més.

Etiquetes

Comentaris

Trending