El cap passa l’examen

Espot ha hagut de respondre les preguntes dels infants impulsors de la televisió de l’escola andorrana de Canillo, tot admeten que, potser, s’havia allargat excessivament en les respostes

Era, ha explicat Xavier Espot, un objectiu que es tenia des d’inici de la legislatura: visitar totes les escoles del país. La pandèmia va deixar la idea a mitges. Ara, un cop la situació sanitària ha millorat, ell i la ministra d’Educació, Ester Vilarrubla han reprès la ruta. La parada d’aquest dilluns era Canillo. I allà, el cap de Govern ha hagut de superar un complicat examen: les preguntes dels infants que han impulsat la televisió del centre educatiu, projecte recentment premiat pel Consell General.

Espot ha hagut de respondre qüestions com què volia ser de petit, tot admetent que la vocació del dret li va arribar gairebé al límit de la botzina o si havia fet moltes malifetes de petit. “Era xerraire, però no trapella”, ha comentat. L’interrogatori tenia un públic exigent. I Espot ha acabat reconeixent que, potser, anava una mica més enllà en les respostes del que esperaven els infants. “M’estic allargant molt, no?”, ha preguntat.

República de Canillo és l’inquietant nom d'un dels partits creats pels escolars de l’escola; Espot ha volgut demanar si “heu demanat als Coprínceps què n’opinen?”

I, ja se sap, els nens sempre diuen la veritat. O almenys això es diu. En aquest cas, ha estat així. “Sí”, ha respost l’interrogador. Ha estat, però, només un dels moments distesos de la visita. I és que, ja se sap, amb els nens difícilment et pots avorrir.

El recorregut pel centre ha començat a una de les classes de maternal. I ja hi ha hagut la primera confusió. “Qui som?”, ha demanat Espot als infants. I aquests han respost “les campanetes”. Havien entès que els hi demanaven qui eren i aquest és el nom del grup. Superat aquest moment de dubte, tots els petits han volgut dir la seva i interpel·lar el cap de Govern i Vilarrubla.

Per cert, que tots dos s’han adonat que a cinquè hi ha possibles rivals electorals. I és que estan preparant unes eleccions, amb partits i tot. República de Canillo és el nom d’un d’ells. “Ja li heu demanat als Coprinceps que n’opinen?”, ha demanat Espot, que s’ha interessat per les propostes programàtiques. Ha quedat clar que hi ha preocupació per recuperar les rodes per jugar que fa temps hi havia al pati.

En una altra classe, tenien clar que els visitava “el senyor Xavier Espot”. No tan clar el motiu. Llavors, ell mateix els ha explicat el càrrec que ostenta. Menys sort ha tingut Vilarrubla, a qui els alumnes no coneixien.

La visita ha servit, més enllà de les (nombroses) anècdotes, perquè tant el cap de Govern com la ministra hagin pogut comprovar els diferents projectes educatius del centre. Una tasca que han valorat de forma molt positiva. De fet, especialment interessant els ha semblat el projecte televisiu, del qual havien sentit a parlar.

Etiquetes

Comentaris

Trending