“Cap a casa, que el parc està tancat”

Els pares dels nens que aquest divendres han anat a escola els recullen amb el cap posat en saber com podran afrontar el tancament dels centres educatiusEncara hi ha molts infants i adolescents pels carrers d’Encamp, on els urbans tenen la instrucció de demanar-los que marxin cap al seu domicili

Les escoles del país afrontaven aquest divendres el darrer dia en funcionament abans del tancament decretat per lluitar contra el coronavirus. Són molts els pares que han seguit la recomanació de no portar ja els seus fills als centres. Altres, però, no han tingut més remei que dur-lo, sent conscients que dilluns hauran de buscar com tenir-ne cura, fet que no tots saben encara com s’ho faran. I a la sortida, també quedava clar que poques opcions de lleure tenien. “Haurem d’anar cap a casa, que està el parc tancat”, explicava una mare al seu nen.

L’assistència d’alumnes a classe ha estat sensiblement menor. Així ha passat a les escoles de primària d’Encamp, tant l’andorrana com la francesa. Avui, i segons explicaven a Altaveu molts dels pares que sí que han portat els fills als centres, hi havia molt menys que un dia normal. “L’escola estava oberta, treballo i no tenia on deixar-lo”, ha comentat l’Iván que, però, també ha rebut una notícia que li permetrà estar amb el nen a casa: “estic a l’estació i ens han dit que tanquen; per tant, tindré festa”.

També ho té solucionat una altra mare, que avança que “ja he quedat amb l’empresa que treballaré des de casa”. Al seu fill l’ha dut pel matí però “el director ens ha dit que millor que ens l’enduguéssim”. Per la seva banda, la Marlene apunta que “aquests dies tinc la sort de tenir a casa la meva mare”. Per tant, serà ella qui es faci càrrec de la canalla per aplicar un tancament que, al seu entendre, genera “massa alarma”.

Els dos centres de primària d'Encamp, l'andorrà i el francès, han tingut aquest divendres molt menys afluència que un dia normal

L’Amandio ha recollit la seva filla de l’escola francesa, on el nombre de nens era molt inferior al d’un dia normal. “Vaig saber tard que tancaven i l’he hagut de portar sí o sí”, comenta. De cara a la setmana vinent, la solució passa per “una amiga que també té un fill i es quedarà els dos”. Quan se li recorda que, justament, el Govern ha recomanat que no vagin a casa dels amics, apunta que “tampoc tinc gaire més opcions; cal treballar perquè, si no, no menges”.

Més problemes té el Daniel. “Treballem tant la meva dona com jo. No sabem encara què farem. Estem esperant si l’empresa decideix alguna cosa”, indica. Al seu entendre, amb el coronavirus “s’està fent massa rebombori”. A més, no amaga que, al seu entendre, la clausura dels col·legis no servirà de gaire, ja que es queda curta. “Si has de tancar, ho has de fer amb tot o no servirà de res”, afirma.

L’horari de sortida de l’escola ha permès veure molts nens i adolescents pels carrers d’Encamp. No per un Prat Gran que ha quedat tancat fins a nova ordre, però sí per altres indrets, com ara la petita pista de futbol davant del Complex Esportiu i Sociocultural. Fonts comunals han indicat que s’ha donat la instrucció als agents de circulació perquè si es troben joves, els hi recomanin que marxin cap a cada. Caldrà veure, però, si els faran cas.

Etiquetes

Comentaris

Trending