Buscant el ‘match’ a la plaça Guillemó

(AMB VÍDEO) La campanya de la Fundació Josep Carreras porta música i castells al centre de la capital per sumar nous donants de medul·la òssia, amb l’expectativa d’arribar a la trentena de persones apuntades

D’expectació, molta. I de donants, déu n’hi do! La plaça Guillemó ha estat un dels punts de parada de la campanya ‘Match tour: un tour per l’amor, l’amor per la vida’ de la Fundació Josep Carreras.  Al final del dia, 20 donants nous més, a banda de tres que s'han captat en el marc de la campanya de donació de sang de la Creu Roja.

“Ja fa temps que tenia la idea i com que he vist que ho feien i la facilitat que té, m’he animat”. Ho explica Cristina Colomé, una de les moltes persones que aquest dilluns a la tarda s’han apropat a la plaça Guillemó d’Andorra la Vella per unir-se a la campanya de la Fundació Josep Carreras per aconseguir nous donants de medul·la òssia. “No suposa res de l’altre món, però la gent té por. En canvi, pel que m’han explicat el procés és senzill i si tens l’oportunitat de ser donant, no suposa cap canvi de vida”, deixava clar la Cristina per si algú encara tenia dubtes.

Les autoritats amb Josep Carreras.
 

També la Martina Sopena ha decidit fer el pas avui. “No m’ho havia plantejat seriosament fins avui, però està bé per ajudar la gent”, relatava poc abans de fer cap a l’autobús que hi ha aparcat fins a les 21 hores a la cèntrica plaça perquè li fessin l’extracció de sang pertinent. És el primer pas, per ser donant i entrar a formar part del Registre de Donants de Medul·la Òssia (REDMO), que a Andorra, fins avui comptava amb 460 donants. A partir de l’extracció s’analitza si existeix compatibilitat amb algun pacient. La probabilitat és molt baixa, 1 entre 3.500, per això, com recordava la ministra de Salut, Helena Mas, és tant important que el registre sigui el més ampli possible. Avui se n'hauran sumat 20 de nous, a més de 3 que s'han captat durant la campanya de donació de sang de la Creu Roja.

“Al final estem donant vida, per tant, quantes més persones vinguin, millor”, ha destacat Mas, remarcant que una part important de la campanya és “visibilitzar i explicar” per poder trencar tabús.

 

I el mateix president de la Fundació, Josep Carreras, s’ha manifestat en la mateixa línia: “No és tant complicat fer-se donant, fer una extracció i analitzar la sang pel que representa salvar una vida. Animaria tothom que s’ho pensés seriosament perquè és una demostració de solidaritat humana molt important”.

Carreras, amfitrió satisfet amb “la demostració de solidaritat i sensibilitat del Govern i dels andorrans”, i escoltant des de primera línia l’actuació del Cor Rock d’Encamp, remarcava un cop més l’objectiu de la Fundació: “trobar un dia una teràpia per erradicar la leucèmia”.

La jornada ha comptat també amb la participació dels Castellers. Tot el que fes falta perquè entre cançó i actuació, algú s’animés a fer el pas. Una punxada de no res que un dia pot servir per salvar una vida. No els sembla motiu suficient? Qui firma aquestes línies no ho ha dubtat. I si avui no hi han sigut a temps, no pateixin. En qualsevol campanya de donació de sang de la Creu Roja, també es poden inscriure per ser donants de medul·la.

Etiquetes

Comentaris

Trending