Buscant un forfet desesperadament

Alguns turistes que es troben al país tot i les restriccions de mobilitat, especialment a Catalunya, han intentat convèncer residents perquè agafessin per ells el tiquet per accedir a les estacions

Les estacions andorranes ja estan obertes, però només per als residents al Principat. Únicament qui pugui demostrar que viu a Andorra pot aconseguir el forfet per accedir aquests dies als dominis esquiables. Ara bé, al país hi ha alguns turistes, o bé de Catalunya o bé de França, que tenen ganes de tastar la neu i estan intentant trobar la fórmula per poder entrar als dominis. Ho fan demanant a gent del país si els poden aconseguir el forfet.

Els francesos fa dies que poden arribar a Andorra sense problema. Això sí, no pas per esquiar perquè s’exposen a multes o haver de fer quarantena un cop tornin al seu lloc d’origen. Els catalans, a priori, no poden arribar tret de comptades excepcions. Però hi ha qui ho ha aconseguit. I, un cop vist que obren les estacions, desitgen esquiar. El problema és que no se’ls permet l’accés.

Pistes d'Ordino Arcalís.

Relacionat

Les pistes obren dissabte només per als residents i amb accés gratuït el cap de setmana

Alguns han provat de recórrer a la picaresca. En alguns casos, i segons ha pogut saber Altaveu, hi ha qui ha intentat contactar via xarxes socials amb residents per demanar-los si els podien aconseguir el forfet. Bàsicament, proposaven que el demanessin aprofitant que vivien al país i que, un cop recollit, els hi passessin. En alguns casos, fins i tot, oferien pagar per ell.

Des de Grandvalira, el seu director general, Juan Ramón Moreno, ha remarcat que s’ha fet control tant telemàtic com manual per intentar evitar aquestes trampes. I algun cas han detectat, com ara una persona que provava d’accedir amb un passaport que no era el seu. En aquest cas, des del domini s’avisa que aquestes actuacions poden costar cares, ja que poden suposar sancions tant per l’infractor com per qui l’hagi ajudat.

Moreno ha volgut deixar clar, però, que aquesta situació no és la que desitgen. Al contrari, ells voldrien poder obrir les portes de forma completa. “Sentim molt que no sigui així, perquè ens encantaria que pogués esquiar tothom”, ha apuntat. A la vegada, ha remarcat que “obrirem de seguida que puguem; estem preparats per fer-ho quan s’ampliï la mobilitat als veïns”.

Comentaris (8)

Trending