Neu

Les pistes obren dissabte només per als residents i amb accés gratuït el cap de setmana

Les estacions hauran de controlar l’aforament per evitar aglomeracions que puguin comportar risc de contagi amb el coronavirus i la nova data per permetre l’accés als turistes es fixa en el 9 de gener, sempre en funció de la situació epidemiològica tant aquí com a l’entorn

Pistes d'Ordino Arcalís.
Pistes d'Ordino Arcalís. Grandvalira

Les pistes d’esquí obriran dissabte. Ho faran, però, únicament per a residents, amb accés gratuït durant el cap de setmana i, evidentment, amb un estricte control d’aforament per evitar aglomeracions i, d’aquesta forma, reduir al màxim el risc de contagi amb el coronavirus. L’activació de les estacions de cara als turistes queda, de moment, posposada fins al 9 de gener, sempre en funció de quina sigui l’evolució epidemiològica tant a Andorra com a l’entorn.

El Govern ha informat mitjançant un comunicat que les estacions d’esquí han confirmat la seva posada en marxa el dia 2. Això sí, “exclusivament per als residents a Andorra. Per tant, no hi podran accedir els visitants francesos que sí que poden arribar al país.

En el mateix comunicat, s’ha indicat que els dominis esquiables “seguiran les mesures indicades pel ministeri de Salut” i, per tant, es farà “un control de l’aforament”. D’aquesta forma s’ha d’evitar en la mesura del possible les aglomeracions que podrien comportar un risc de contagi amb el coronavirus. Es deixa clar que “es demanarà als clients que segueixin les mesures de prevenció contra la Covid-19 indicades per cada estació”, que a poc a poc han anat desgranant la seva oferta.

A partir del dia 4 el forfet de dia passa a tenir un preu reduït de 20 euros atès que en cap cas s’obren totes les instal·lacions; fins al 9 de gener no es valorarà l’obertura al públic en general

L’obertura de les pistes per als estrangers queda, de moment, parada. En declaracions al programa ‘Ara i aquí’ de Ràdio Nacional d’Andorra el cap de Govern, Xavier Espot, ha indicat aquest matí que la nova data al cap seria el 9 de gener, tot i que, evidentment, sempre condicionada a quina sigui la situació epidemiològica tant a Andorra com als països veïns. “Per molt que obrim les estacions de forma generalitzada, des d’Espanya no poden venir turistes pel confinament perimetral i, quant als pocs francesos que poden venir actualment, es corre el risc que deixin de fer-ho precisament perquè obrim les pistes”, ha recordat.

Grandvalira Resorts obre el cap de setmana els esquiadors residents a Andorra que hi podran accedir gratuïtament. A partir de dilluns 4 de gener, hi haurà un preu especial per persona i dia de 20 euros, que es perllongarà fins, com mínim, el dia 8. Per esquiar serà necessari tenir forfet de Temporada Resident o fer la reserva online del Forfet Plus+ Resident, un procés que requereix adjuntar documentació acreditativa de la residència. En funció de l’evolució de les dades epidemiològiques i les restriccions de mobilitat als països veïns, el dia 9 de es podria obrir al públic de forma generalitzada. L'obertura inclou Arcalís, Soldeu, El Tarter, Canillo i Grau Roig tot i que anirà en funció de l'estat de la neu quins sectors s'acabaran activant. En aquest sentit, des de Grandvalira s'aconsella als esquiadors que consultin el dissabte la pàgina web del domini per saber quines pistes i remuntadors estan en funcionament.

Vallnord - Pal Arinsal ha decidit una obertura esglaonada a partir de dissabte. Des del dilluns, podran esquiar tant els clients que tinguin el forfet de temporada com els que comprin el forfet de dia, aun preu reduït de 20 euros, ja que l’accés a pistes amb remuntadors serà parcial, des del Pla de la Caubella fins al Pic del Cubil, que suposa el 70% del total del sector de Pal. L’obertura tindrà un aforament limitat per dia de 2.000 clients en total: 1.500 esquiadors d’alpí i 500 d’esquí de muntanya. Pel que fa a l’accés al pàrquing, aquest també es tancarà un cop arribat a les 2.000 persones a l'estació.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending