Bicis convertides en ‘bales’

Augmenten les queixes pel perill que suposen les bicicletes de Cicland perquè arran de la seva gratuïtat molts adolescents les fan servir com una distracció circulant per qualsevol lloc i ben de pressa

Les bicicletes elèctriques que haurien de contribuir a agilitzar, a fer més fluïda, la mobilitat, s’estan convertint els darrers temps en un mal de cap entre usuaris de la via, ja siguin vianants, o ja siguin conductors. I ara amb l’arribada del bon temps, més encara. I és que no són pocs els adolescents que des que el servei de Cicland ha passat a ser totalment gratuït empren les bicis com una mena de joguina immersos en un joc.

Patrulles de la policia han hagut d’acudir aquest dilluns a un requeriment a Escaldes, a la confluència de l’avinguda Consell de la Terra amb el passatge Arnaldeta de Caboet, per un conflicte que alguns joves estaven generant amb les bicicletes. Serveixen per qualsevol cosa. Fins i tot per fer curses enmig de la via pública, posant-se en risc a ells mateixos però, també, s’ha dit, esdevenint un veritable perill per a altres usuaris de l’espai públic.

Perquè hi ha ocasions en què els joves ciclistes van pel mig de la carretera entre cotxes. I els conductors han d’anar més atents del que el sentit comú i l’obligació ja fa més que recomanable. Però és que no són pocs els cops en què aquests ciclistes aficionats a l’aventura, al risc, circulen sense contemplacions, per la voravia. I quan no causen algun ensurt, ben poc falta perquè s’emportin algun vianant per davant.

I tot plegat, coincideixen les fonts consultades, es deu al fet que s’hagi establert la gratuïtat del servei. Evidentment, no tenia pas aquest objectiu la mesura. I el problema és el mal ús de les bicis, en tot cas. De cap de les maneres es pretenia que les bicis esdevinguessin bales. Però admeten els consultats que la situació s’està desfermant i ja es comencen a pensar amb eventuals actuacions per tal de frenar un perill, un risc a altri, cada vegada més creixent.

Etiquetes

Comentaris (17)

Trending