Avui fa classe Microsoft Teams

Els estudiants han de seguir els cursos per les plataformes virtuals a causa del coronavirusEn alguns casos es passa llista i se segueix el mateix horari que en un dia lectiu normal

Comentaris

La pandèmia del coronavirus ha fet que els estudiants hagin d'intentar seguir el ritme lectiu però des de casa gràcies a internet. En el cas que algun domicili no tingui el material adequat, tan Govern com Andorra Telecom els faciliten les eines necessàries. L'experiència no és nova per als estudiants de la universitat però suposa tot un repte per als escolars. Exigeix rigor i disciplina.

L'Albert s'aixeca cada dia com si hagués d'anar a l'escola. Abans de la pandèmia anava amb un bus, des de casa, a Sant Julià de Lòria fins a l'escola Agora de l'Aldosa, a la Massana. Ara, les classes són virtuals però a les nou del matí ja es posa davant de la taules. És quan hi ha tutoria. Es passa llista, es registren els que es connecten tard o els que no hi són. Es parla de com ha anat el dia anterior i es resolen dubtes. A dos quarts de deu comencen les diverses assignatures, combinant les classes magistrals amb els treballs en equip per les matèries més competencials fins que arriba l'hora del pati.

Els professors fan el mateix horari escolar que és de dos quarts de deu a dos quarts de cinc.

L'Albert no sortirà a l'exterior com si estigués l'escola però aprofitarà per esmorzar. Després torna a posar-se davant de la tauleta. Utilitza la plataforma virtual Microsoft Teams que té tres programes diferents segons els nivells educatius.. En el cas de l'Albert que cursa quart de primària hi ha tres blocs cada dia amb tres connexions amb els tutors. S'entregistren activitats i n'hi ha que es poden fer en família. Els professors fan el mateix horari escolar que és de dos quarts de deu a dos quarts de cinc.

La directora d'Agora International School Andorra, Clara Pintat considera que formar part d'un internacional com Globeducate i tenir escoles que ja van resultat afectades per la pandèmia com Milà, Florència i Roma "ens ha permès ser proactius i tenir preparats els protocols de escolarització virtual, haver pogut fer les formacions al alumnat i professorat sobre les plataformes digitals utilitzades, i haver pogut informar als pares que estàvem a punt per l’escolarització virtual si vingués la mesura preventiva de tancament de l’escola".

L'escolarització virtual és fonamenal si el tancament de les escoles es prolonga

També es van haver d'activar els mateixos protocols en la resta d'escoles. En el cas del Lycée Comte de Foix, el seu director Daniel Raynal creu que el més important és la preparació dels alumnes que han de passar exàmens al final de curs com és el cas del batxillerat, que a més afronta el seu darrer any abans de la controvertida reforma. El sistema francès també disposa d'una plataforma en línia que cobreix tots els nivells. "Cal que els alumnes siguin disciplinats amb la feina i que facin els deures", afegeix Raynal.

Al sistema espanyol treballen amb el Google Drive, el Google Classroom i també amb YouTube. També es fa el seguiment per correu electrònic i amb WhatsApp. El Classroom també s'utilitza a l'escola andorrana així com el Showbie. En els tres sistemes educatius, els alumnes estan acostumats a teletreballar, una acció que s'ha fet indispensable aquests dies i més quan el tancament de les escoles es pot prolongar fins després de Setmana Santa.

 

 

Comentaris

Trending