L’autèntic campió

Eloy García ha completat el duatló de carretera disputat per primer cop a Andorra, després d’anys sense córrer proves d’aquestes característiques per culpa d’un tumor cerebral

No ha travessat la línia ni en primera, ni en segona ni, tan sols, en tercera posició. Però Eloy García ha estat, sense cap mena de dubte, el gran triomfador del primer duatló de carretera celebrada a Andorra. I és que el fet d’haver pogut completar la cursa és tot un èxit per a aquest esportista empedreït que manté la passió per aquesta modalitat, malgrat les traves que li posa el càncer.

Però el càncer, el maleït càncer, va tornar. El tumor va aparèixer novament i va donar pas a un llarg (i duríssim) tractament de quimioteràpia i radioteràpia. Ara, “convisc amb ell, amb revisions periòdiques”. I des de fa temps, malgrat les dificultats, va tornar a fer esport. I, llavors, ara fa unes setmanes, es va convocar el duatló de carretera, la primera d’aquest tipus que se celebra a Andorra.

“Vaig pensar que podia arribar a fer els cinc quilòmetres corrent i a casa em van animar; per això, em vaig apuntar”, relata. També va trobar el suport de companys d’esport i amics. “Són una meravella”, afirma. I és que, “no només no em van intentar fer enrere, al contrari”. Per tant, aquest diumenge al matí estava preparat per afrontar la prova: 10 quilòmetres en bicicleta i quatre (2,5 i 1,5) a peu. I l’experiència ha estat magnífica, malgrat la guitza que li ha fet una contracció a un dels músculs de la cama.

“No hi ha hagut ni un metre que no hagi tingut gent al costat animant-me i cridant el meu nom. Avui no els podia decebre”, ha comentat l’Eloy a Altaveu. Admet que no sap ni la posició assolida. De fet, “no importa”, pensament que “ja tenia quan disputava curses perquè a mi, el que m’agrada és fer espot”.

WhatsApp Image 2021 11 21 at 15.17.23
García, amb els seus fills, un cop completada la cursa.

Sobre si té previst tornar a participar en alguna altra carrera, no nega que és una possibilitat, però sense obsessionar-se. “La malaltia m’ha ensenyat que he de viure el dia a dia, que el futur no existeix”, recorda. Apunta que “segur que vindran altres curses i m’animaré perquè forma part de la meva forma de viure, però no perquè m’ho imposi com a superació”.

Eloy García arribant a la meta

Per cert, la prova l’ha guanyat Xavi Jové en categoria masculina. Entre les dones, la millor ha estat Xenia Mourelo.

WhatsApp Image 2021 11 21 at 17.16.55
Podi masculí del duatló.
Podi femení
Podi femení del duatló.

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending