Art contemporani en territori romànic

Chris Bouwer obre una galeria, amb obres dels corrents artístics més actuals, entre l'església de Santa Coloma i l'Espai Columba

Comentaris

L'emprenedor neerlandès Chris Bouwer va inaugurar el mes passat, la galeria Art Lab Andorra a l'avinguda d'Enclar, just enfront de l'Espai Columba i molt a prop de l'església de Santa Coloma, dos espais romànics. La sala està especialitzada en art contemporani i s'ha obert amb una mostra de l'artista polonesa Ewelina Wieclaw. Art Lab, és un bastió de les noves corrents artístiques entre dues referències del passat.

La inaguració d'Art Lab Andorra no es va poder fer com calia a causa de les restriccions per la pandèmia de coronavirus amb un màxim de sis persones. El seu promotor, Chris Bouwer diu que ja que no van poder fer un 'vernissage' tancaran la primera mostra amb un 'finissage' que serà a finals d'aquest mes o a principis de febrer. La primera exposició ha estat la de l'artista polonesa Ewelina Wieclaw amb 'Expressions'. Són obres que exploren les expressions i emocions de l'ésser humà i que han recorregut ciutats com  Nova York, Singapur i Tòquio. Algunes de les obres han estat pintades sobre seda.

Chris Bouwer, que ja havia gestionat galeries d'art a Bèlgica i Itàlia, és conscient que "és una passió, un hobby perquè saps que no hi guanyaràs diners". Li agrada el pop art, Kandinsky i els còmics, especialment els d'Hergè -creador de Tintín-, i de Milo Namara, principalment conegut per la càrrega eròtica dels seus treballs. Considera que "el còmic és també art". 

La pròxima exposició serà la del resident francès Philippe Shangti, amb una obra provocativa i molt impactant visualment, que pretén fer denúncia de diverses problemàtiques que afecten la societat actual. El seu treball s’exhibeix en molts països i en importants galeries d'Europa, Àsia i els Estats Units. Va representar Andorra a la Biennal de Venècia amb proposta que, dintre de la seva estètica personal, abordava aspectes de la realitat andorrana.

A part de la sala d'exposicions, Bouwer gestiona diversos negocis, i assegura que "vull aportar coses a Andorra" on resideix i on s'hi sent molt a gust. Els seus fills van a l'escola andorrana i manté contactes amb Govern per diversos projectes. Un d'ells, que serà una realitat ben aviat, té relació amb l'aeroport d'Andorra-La Seu on ja ofereix el lloguer d'un jet. Espera que després de l'obertura de la connexió amb Madrid, els vols arribin a altres ciutats europees.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending