Arribar i moldre

La primera tesi doctoral de la Universitas Europaea (eUniv) de Sant Julià de Lòria ja ha estat publicada quan el centre va ser creat el desembre de 2019

Comentaris

La primera tesi doctoral de la Universitas Europaea (eUniv), 'Los grupos de empresa: un análisis jurídico laboral del caso español' ha estat editada en un llibre. Tot i que el Govern va autoritzar la creació de la universitat el 18 de desembre de2019, ja ha vist publicada una tesi.

De fer només un any després de l'aprovació del pla d'estudis del doctorat, la universitat ja va poder investir un doctor que va llegir la seva tesi en un lloc tan singular com la sala de plens del comú i amb el tribunal assegut al lloc que ocupen els consellers comunals. Segons el currículum vitae del doctorand Jaume Jesús Barcons, va començar la tesi l'any 2018, és a dir dos anys abans de l'aparició del decret i un any abans de l'establiment del centre docent a Andorra. L'article 9 del mateix decret diu que hi pot haver exempció de la formació inicial (gairebé un any) i es detalla que hi ha un segon any i un tercer any d’estudis. 

També va causar estupefacció, en el seu moment, que el lloc triat per a la lectura quan a l'article 6.2 del decret de creació de la universitat, s'especifica que la defensa pública de la tesi doctoral únicament es pot fer efectiva de forma presencial a la seu de l’EDN (l’Escola de Doctorat J. H. Newman) a Andorra. El títol i l'enfoc del treball tampoc s'ajusta a una de les missions de les universitats instal·lades a Andorra que és fomentar el desenvolupament local. La Universitat Europea té un funcionament diferent a la resta que hi ha a Sant Julià de Lòria perquè ofereix els diplomes dels quals ja s'ha creat el títol i així només han de fer el segon pas: publicar el pla d'estudis.

Així, el BOPA va publicar el passat 21 de setembre, el decret del Govern pel qual s’aprova el Pla d’Estudis del Bàtxelor en Psicologia de la eUniv. El decret va ser aprovat en la sessió deb consell de ministres del 14 de setembre, després de l’informe favorable de l’Agència de Qualitat de l’ensenyament Superior d’Andorra del 2 de maig del 2022. Com tots els títols universitaris de Bàtxelor de la eUniv, el de Psicologia s’articula també en tres cursos acadèmics (sis semestres) de 60 crèdits europeus cadascun. El Bàtxelor en Psicologia s’impartirà en modalitat virtual, però les pràctiques obligatòries hauran de realitzar-se en centres presencials.

D’acord amb el decret, les persones titulades podran exercir en els àmbits de la psicologia educativa, de la intervenció social, de les organitzacions i dels recursos humans, de la psicogerontologia, de l’activitat física i de l’esport, i també del trànsit i la seguretat viària.

La Universitat Europea (eUniv) és una universitat online que ofereix estudis en administració d’empreses, dret, humanitats i filologia catalana i que es va establir al Principat d’Andorra per l’Acord de Govern del 18 de desembre del 2019. Aposta per un model de qualitat que ofereix als seus estudiants una metodologia única que inclou cinc períodes d’admissió, assignatures seqüencials i una àmplia flexibilitat econòmica.

 

Comentaris (5)

Trending