Aniversari malgrat l’ensurt de la pluja

Els escaldencs celebren els 45 anys de la creació de la parròquia amb una arrosada popular, prèvia actuació de l’Esbart Santa Anna, que ha pogut salvar-se del mal temps i ha tingut el Fargo de convidat estrella

45 anys no es fan cada dia. I més si el que es commemora és a creació com a parròquia. Per això, malgrat la pluja que ha amenaçat la jornada, molts escaldencs s’han apropat a l’acte central de la celebració: l’arrossada popular amb el pròleg de la tradicional actuació de l’Esbart Santa Anna. En total, s’han repartit 1.200 racions. Els assistents també han pogut descobrir com es troba el Fargo, el vehicle que el comú col·labora a restaurar.

Al llarg del matí, les precipitacions que des del vespre de dissabte havien afectat el Principat han posat en alerta el comú. De fet, s’ha treballat per si finalment calia traslladar la celebració al Prat del Roure. No ha estat així. Cap al migdia, la pluja ha parat, com si es volgués sumar a la celebració.

No és un dia qualsevol. Així ho ha volgut remarcar Rosa Gili. La cònsol major ha recordat que fa 45 anys que es va crear la parròquia, fet que “és important per a nosaltres els escaldencs”. En una línia similar s’ha expressat el cap de Govern, Xavier Espot. “Va ser tota una fita ser parròquia i ho hem de celebrar”, ha indicat, al mateix temps que ha recordat que l’acte es pot fer sense cap mena de restricció. “Els últims anys no havia estat tan senzill per culpa de la pandèmia”.

Enguany, una de les atraccions era el Fargo. El vell autobús que està en vies de restauració. “Ens fa il·lusió recuperar el nostre patrimoni”, ha comentat Gili. Qui ha volgut ha pogut contemplar el seu estat actual, gràcies a l’aportació del comú però també, ha remarcat la cònsol, a la de molts privats.

Amb un mica de retard sobre l’horari previst, el plat fort de la jornada ha començat. Primer, la tradicional actuació de l’Esbart Santa Anna, molt aplaudida pels presents, mentre, de fons, l’arròs s’anava cuinant. I, després, el dinar popular.

En total, s’han repartit 1.200 racions. En això, també, s’han recuperat les xifres prèvies  la pandèmia. Els escaldencs, però també alguns turistes sorpresos però àgils a l’hora d’apuntar-se a la festa, han pogut gaudir del menjar, en una jornada “de germanor”. Un dia que, en certa forma, ja comença el compte enrere per a, d’aquí a uns anys, celebrar el 50è aniversari de la parròquia.

Etiquetes

Comentaris

Trending