Amistats perilloses

Pares d’alguns dels joves que apareixen a la gravació dels actes vandàlics difoses a través del ‘Tik Tok’ lamenten els fets i deixen clar que per a tres dels nois eren fets puntuals

Estar en el lloc incorrecte en el moment inadequat. I, a més a més, amb amistats perilloses. Els pares d’alguns dels joves que apareixen en la polèmica i viral gravació d’un seguit d’actes vandàlics difosos especialment per un d’ells a través de l’aplicació social ‘Tik Tok’ lamenten els fets però deixen clar que per a la majoria dels nois els fets en els que van participar de resquitllada eren del tot puntuals.

De fet, s’han posat a disposició de la policia per fer les explicacions oportunes. I és més que plausible que els investigadors del cos d’ordre els acabin citant, perquè si durant el cap de setmana ja hi va haver moviment una vegada el vídeo es va fer viral, aquest dilluns mateix la direcció del cos ha donat ordres de posar mans a l’obra i dur a terme les actuacions que s’escaigui per mirar que no s’escapin els menors de les mans.

També hi juga el fet que, segons que han confirmat fonts policials, el centre comercial on es veuen algunes de les bretolades hagi acabat interposant una denúncia. Representants d’Illa Carlemany ja van anunciar aquest diumenge que estudiaven emprendre accions legals després de veure les imatges per les xarxes socials i de recuperar les gravacions dels equips de seguretat del propi centre.

Llançant una cadira per una finestra en un centre educatiu.

Relacionat

La policia investiga els ‘vàndals del Tik Tok’

Justament, aquelles imatges al lavabo de la galeria comercial, on es veuen cinc joves -de 16 anys-, són recents. Es veu clarament com tres es fan una fotografia amb ‘poses’ sornegueres, desafiants o com se li vulguin dir, i són els altres dos els qui convidant a gravar l’escena llancen la paperera. “N’hi havia tres que clarament no sabien què passaria”, es lamenten uns pares, que per aquest fet en concret no estan gens contents amb el seu fill -“per haver triat la companyia que va triar”- però que deixen clar que era un fet puntual.

De fet, i això és del tot comprovable i la policia ho podrà determinar aparentment si escau, no tenen res a veure els fets a l’Illa Carlemany amb els del centre escolar (¿potser la Sagrada Família?) on pel forat de l’escala s’hi llancen des d’una escala metàl·lica fins un pneumàtic. Amb anterioritat un dels joves es veu abocant per una finestra una cadira. A l’Illa s’hi haurien trobat els cinc -“que prou pena tenen de veure’s tan clarament en les imatges i ja estan ‘pagant’ per això”-, però les imatges a l’escola són anterior i bàsicament les promouria un.

El palet caient pel forat de l'escala.

Relacionat

El vandalisme juvenil que indigna a les xarxes

La policia ja té clar que sobretot el promotor del que en un principi semblava un joc i després la concatenació de bromes pesades ha acabat amb bretolades i vandalisme. D’aquí que, en principi, el cos hi posi mans a l’obra. Identifiqui els menors (no hauria de costar en excés) i els citi al despatx juntament amb els seus pares perquè donin les explicacions oportunes. Alguns dels ‘convidats esporàdics’ de les malifetes al centre comercial han assegurat que s’han posat a disposició del cos i hi continuen sent.

Amistats perilloses i innecessàries, sí; que els posin tots al mateix sac, ho lamenten i ho detesten. Entre d’altres coses, perquè molts d’ells són, asseguren, brillants estudiants (almenys fins ara) i notables esportistes. Uns van tenir, diuen, un mal dia, un mal moment. D’altres… hauran de parlar per ells.

Etiquetes

Comentaris (17)

Trending