El vandalisme juvenil que indigna a les xarxes

Un grup de joves penja a ‘Tik Tok’ vídeos on mostra les bretolades o més que això que fa en diversos espais privats encara que d’ús públic com un conegut centre comercial d’Escaldes

Fins no fa massa eren bromes. Potser una mica pesades en alguns casos. S’encaraven amb persones en alguns establiments, llançaven per damunt dels prestatges coixins exposats perquè caiguessin damunt de clients que tafanejaven en altres punts de la botiga… Però les bromes han pujat de to fins a convertir-se en bretolades o, fins i tot, vandalisme. Ah, i tot plegat per difondre-ho a les xarxes socials.

Un dels darrers vídeos que un grup de joves, entre els quals menors segur, que han penjat almenys durant unes hores a ‘Tik Tok’ està causant una forta revolada i indignació. Ja no és fer veure que es cau just davant d’una dona que compra al supermercat o plantar-se a dos dits del nas d’un home que espera en un centre comercial. En la darrera recreació es veuen els joves llançant des d’un pneumàtic a un palet de fusta pel forat d’una escala. Fins i tot llancen una cadira per una finestra.

Són espais privats que, almenys d’entrada, costen d’identificar. Ara, més fàcil és poder reconèixer els lavabos d’un conegut centre comercial d’Escaldes. Allí, sense manies, llancen la paperera o un dels indicadors que hi sol haver en aquell indret. La gràcia és llançar-ho amb tanta força com es tingui i gravar-ho per després difondre-ho a les xarxes. I sumar ‘likes’.

Com més vandàlic és tot plegat, com més pesada és la suposada broma, més ‘m’agrades’. Potser en les primeres gravacions no es passaven de la ratlla -sobretot, l’autor de les gravacions era un dels joves del grup- ara, però, la línia vermella hauria quedat més que superada. I les xarxes ja no riuen. Al contrari. Bullen d’indignació.

Etiquetes

Comentaris (17)

Trending