Luc Alphand: una estrella francesa de l’esquí exiliat a Andorra per ser caçador

El campió del món de descens el 1995, 1996 i 1997 i vencedor del ral·li Dakar el 2006 té la intenció de venir a residir al Principat, on seria ambaixador de la Copa del Món del 2019L’esportista ha anunciat aquesta setmana en una entrevista que deixa els seus negocis als Alps cansat de les amenaces de mort rebudes des que va transcendir la seva afició a la caça

Fa cinc setmanes era un dels rostres famosos que posaven a punt la pista de l’Avet, a Soldeu, per a la Copa d’Europa d’esquí. De fet, Luc Alphand, estrella francesa de l’esquí i del món del motor, hauria de ser l’ambaixador a França -com Carolina Ruiz ho és per a Espanya- de la Copa del Món de l’any que ve. Hauria de ser perquè ja veurem si ho acaba sent.

Alphand havia buscat ‘feina’ al Principat donat que hi venia, hi ve, a residir. Fa temps que a l’entorn de la Federació d’Esquí i dels múltiples amants de l’automobilisme del país ho saben. El motiu que el porta a Andorra és l’exili. Així de clar. Alphand està fart de les amenaces de mort que estaria rebent, ell i la seva família, des de fa un any i mig pel fet de ser caçador. A finals del 2016 van aparèixer unes fotografies on es veia ell i un altre company exhibint muflons morts com a trofeu. I els animalistes francesos n’han fet un cavall de batalla. Amb raó o sense. 

Però fins i tot hi ha alguna estació als Alps, on vivia fins ara, que ha decidit retirar el nom d’Alphand d’alguna pista que s’havia batejat en honor al campió de la Copa del Món de descens dels anys 1995, 1996 i 1997. I campió absolut aquest darrer any. En les darreres hores, els cercles esportius i mediàtics francesos treuen fum amb les declaracions fetes al setmanari VSD. “Jo no puc suportar això”, afirma en relació amb les amenaces que rep en una entrevista on parla de la seva ètica de caça. Que s’ho pren com una aventura per conèixer i coaligar-se amb la natura.

En la mateixa entrevista és on Alphand explica que se’n ve a Andorra -fonts consultades han assegurat que, certament, passarà a ser resident o fins i tot ja ha passat els tràmits necessaris-. I que al Principat hi busca la pau i la tranquil·litat que no té des de fa un any i mig a Serre Chevalier, als Alps francesos. Les amenaces han arribat fins i tot al resort que regenta la família en aquesta població. Hauria venut la botiga, l’hostal, l’hotel. Sobretot a través de les xarxes socials la pressió, diu, hauria estat insostenible. "He rebut milers de missatges d'un odi increïble”.

Luc Alphand dóna per fet que per la seva condició de caçador -en aquest sentit, Andorra hauria de ser un bon país d’acollida- a França li han escombrat 25 anys de carrera. I és que més enllà dels triomfs com a estrella de l’esquí alpí, Alphand va ser el vencedor, el cotxes, de l’edició del 2006 del ral·li Dakar. Tan hi fa, l’abatiment d’animals ha pogut més. Molt més. I han acabat amb ell ben abatut. En l’entrevista a VSD parla de la seva afició a la caça. Sense embuts. Admet que pot sorprendre.

Assegura que és una forma més d’estimar la natura. “Respecto la natura”, afirma. I explica que abat els animals que ja no són aptes per a la reproducció. Que ho fa d’un sol tret, sense causar-los sofriment. De fet, arriba a explicar que els animals passen menys estrès per una fogonada d’una escopeta, d’un rifle, que no pas a l’escorxador. És consumidor de carn de caça. Però la foto al costat del mufló abatut que va circular des de l’octubre del 2016 li va passar factura. Molta. Tanta que ho deixa tot per refugiar-se a Andorra tot buscant pau i tranquil·litat.

En l’entrevista afirma que és ben clar que no es trasllada al Principat per qüestions fiscals. Ni de bon tros. Que és tot conseqüència de les múltiples amenaces rebudes. I explica que ha rebut l’encàrrec de treballar en el circuit de la Copa del Món. De fet, el que serà, o el que hauria de ser, és ambaixador de la Copa del Món 2019 per a França. Però és clar, amb la tempesta que hi ha… qualsevol li dóna l’ambaixada, ara.

 

 

Comentaris

Trending