L’aiguat d’Alcanar també afecta el Principat

Diversos andorrans que tenen propietats al municipi del Montsià han vist com les seves cases han patit danys per culpa de la forta tromba d’aigua (més de 200 litres per metre quadrat) que aquest matí ha colpejat la zona

El millor que es pot dir és que, afortunadament, no s’ha registrat cap víctima. Cap dany personal, però sí molts de materials. Són les conseqüències del brutal aiguat que aquest matí ha afectat la població d’Alcanar, al Montsià. Molts veïns de la zona han vist com la tromba d’aigua ha fet mal bé cases, vehicles i els mateixos carrers. Entre els afectats, diversos andorrans que tenen una residència a la zona. Alguns, de fet, tot just hi eren fins aquest mateix dimarts.

És el cas del Jan Cartes. Té un pis i la casa de la família a la zona d’Alcanar platja, just al costat del barranc que suposa la separació amb el terme municipal de Sant Carles de la Ràpita. “Just ahir [dimarts] vam marxar cap a Andorra”, explica. NI 24 hores després d’estar al Principat, han rebut l’avís. La violenta tempesta que ha afectat el Montsià (amb un pic de més de 200 litres per metre quadrat en poc menys de tres hores havia provocat important destrosses a la residència.

“Tot el que són les rieres que baixen de la serralada l’aigua ha arribat amb molta força”, indica. Conseqüències? “L’aparcament del meu pis està tot inundat i, a la casa del meu pare, molts danys a la piscina i el jardí”, lamenta tot recordant que “fa tres anys ja ens va passar una cosa similar i ens va tocar renovar-ho tot”. I, ara, “tot està cobert de fang”. La família ja ha acordat que “demà al vespre baixarem amb els germans a netejar i a començar a parlar amb les asseguradores”.  

Situació similar ha viscut ‘Cuca’ Diumenjó. En el seu cas, la casa la tenen a les Cases d’Alcanar, el poble mariner del municipi. “Pel que ens han dit, tota la part de davant està inundada. Encara no sabem si ha entrat a dins, però ens temem que al jardí com a mínim”, apunta. A la vegada, remarca que l’aiguat també ha afectat, afortunadament sense danys personals, molts coneguts. “Una amiga ha perdut el cotxe i a la sogra del meu germà Quim l’han hagut d’evacuar perquè tenien l’aigua fins al coll”, comenta.

Així baixava l'aigua prop de la casa dels Diumenjó, a les Cases d'Alcanar.

Com en el cas de la família Cartes, ells també s’han organitzat. Tocarà viatjar el cap de setmana per comprovar quin és el grau dels danys. Les expectatives, però, no són les millors. “El que sabem és que el carrer de davant és ara un riu i està ple de fang. No hi ha clavegueres i tot quedarà estancat allà”, comenta.

Altres persones del Principat que tenen propietats a la zona també s’han vist afectats. Un d’ells, per exemple, té tot el garatge inundat perquè la bomba que li servia per treure aigua no ha funcionat per la falta de llum. Lamenta que “ha caigut molta en molt poc temps; era impossible de controlar”.

Aiguat a la zona de Sant Carles de la Ràpita, on també hi ha andorrans afectats.

Comentaris (4)

Trending