Adeu a una llegenda tricolor

L’FC Andorra oficialitza la marxa de Carlos Martínez, clau amb els seus gols dels èxits assolits les darreres temporades, amb l’accés a Primera RFEF (2020-21), l’ascens al futbol professional (2021-22) i la permanència a LaLiga Smartbank (2022-23)

Era un secret, més o menys, a veus. Ara s’ha confirmat. L’FC Andorra ha fet oficial la baixa de Carlos Martínez, que posa punt final a una etapa gloriosa al club tricolor. Marxa, ho assegura la mateixa entitat, convertit en “llegenda”. I és que va arribar al club a Segona B i el deixa al futbol professional, després de disputar dues fases d’ascens, d’aconseguir l’ingrés a Primera RFEF i, sobretot, pujar a Segona.

Feia dies que estava força clar que Carlos Martínez no continuaria a l’Andorra. De fet, com va explicar Altaveu, tot fa pensar que el seu pròxim destí serà ben exòtic: l’FC Goa de la Superlliga de l’Índia. En tot cas, aquest dimarts s’ha fet oficial la seva sortida del club tricolor, on completa, ho remarca la mateixa entitat, “una etapa brillant”.

El davanter, a punt de fer ja 37 anys, va arribar al Principat el gener del 2020, provinent de l’Hércules. Havia de ser el reforç que reactivés l’equip en la lluita a la zona alta de la taula. El coronavirus, però, va esguerrar els plans. Carlos Martínez tot just va poder jugar quatre partits aquella temporada abans que la pandèmia obligués a posar-li fi de forma abrupta.

El mal regust de boca, però, se’l va treure, i amb escreix, la campanya vinent. El ‘10’ es va convertir en una peça bàsica a l’equip i va anotar fins a quinze gols. Un d’ells, clau. El que a la darrera jornada de la lliga regular, al Camp d’Esports, assegurava l’accés de l’Andorra a la Primera RFEF, la categoria que es creava a partir de la 2021-22.

I si la primera temporada sencera va ser brillant, la segona va ser màgica. A Primera RFEF, l’equip va quedar campió del grup 2 i va aconseguir el somiat ascens a LaLiga Smartbank. Justament, el partit on es va assolir matemàticament el títol, davant l’UCAM de Murcia al Nacional, es va decidir per un dels deu gols anotats per Martínez aquella campanya.

La tercera temporada del de Mataró com a tricolor -sencera, cal recordar- era també el seu debut al futbol professional. Ha marcat fins a nou dianes, convertint-se en el segon màxim anotador de l’equip només superat per Sinan Bakis.

A punt de complir 37 anys, la seva etapa tricolor acaba. Ho fa amb xifres espectaculars. En total, ha disputat 101 partits amb la samarreta de l’FC Andorra. I ha marcat 35 gols. I, sobretot, ha estat un home decisiu en els èxits històrics assolits aquests darrers anys. Carlos Martínez marxa del Principat convertit en llegenda.

Comentaris

Trending