A la caça dels “incívics i insolidaris”

Un dron enxampa dos esquiadors que pujaven a la pista de l’Àliga i que, en veure’s descoberts, van marxarEl ministre de Salut, Joan Martínez Benazet recorda que aquestes actituds posen en risc l’esforç col•lectiu fet per tots els ciutadans

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha volgut iniciar la roda de premsa d’aquest dissabte al matí amb una denúncia: li havia arribat que encara hi havia casos de gent que no respectava l’ordre de confinament i a la qual es podia veure practicant esport a l’aire lliure. No s’ha mossegat la llengua i ha carregat contra aquests “incívics i insolidaris” que, alerta, posen en perill l’esforç de la majoria de ciutadans. I no li falta raó perquè evidències d’aquestes actituds continuen apareixent jornada rere jornada.

Un bon exemple el va descobrir el passat dijous Guillem Viladomat. A través del seu compte de Twitter va compartir diferents vídeos on es podia veure com dues persones pujaven per la pista de l’Àliga, al Tarter, amb l’objectiu d’esquiar, malgrat l’ordre de confinament i tot i que fa dies que l’estació està tancada. Els va caçar amb el seu dron.

Les imatges els van delatar pujant per la pista per aprofitar la neu caiguda durant la setmana. Que els mateixos esquiadors tenien clar que no estaven actuant correctament s’evidencia que, un cop vist l’aparell, van intentar amagar-se. En veure que no ho aconseguien, van desistir del seu intent i van tornar cap a baix.

No són pas els únics “incívics i insolidari”, seguint les paraules de Benazet. Altaveu ha pogut tenir accés a una fotografia on es pot veure com un retrac acumulava neu a l’entrada d’una pista també del Tarter. L’objectiu era impedir que es repetís el que sembla que havia ja passat: l’accés d’algú amb un vehicle, com a mínim un jeep. Una altra acció que no respecta la necessitat de quedar-se a casa.

Comentaris (4)

Trending