“A Andorra, un respecte, eh?”

El presentador Alfonso Arús, surt en defensa del Principat després de dies d’atac mediàtics per l’acord per la revenda de vacunes, tot destacant la seva sanitat, la seguretat o les infraestructures: “anar-se’n a viure no és un mal pas”

Els darrers dies, l’anunci fet pel ministre de Sanitat espanyol, Salvador Illa, que el país revendria fins a 30.000 dosis de la vacuna Pfizer a Andorra, ha provocat que des d’alguns programes televisius es llencin dures crítiques a la decisió, ignorant que aquesta forma part d’un acord europeu. De retruc, el Principat també ha rebut, amb atacs argumentats amb dades, en el millor dels casos, inexactes. No tot, però, han estat crítiques. Alguns programes han volgut sortir a defensar el país, com Alfons Arús a ‘Aruseros’.

Ana Rosa Quintana o Risto Mejide són només dos dels presentadors que, amb un estil per altra banda ja habitual, han liderat una campanya amb atacs ferotges contra Illa i contra Andorra. Intensificada, a més, pel fet que el mateix cap de setmana que la ciutadania espanyola va conèixer l’acord per la revenda de vacunes, també es va fer públic que un altre ‘youtube’, el ‘Rubius’, es traslladaria a viure al Principat per aprofitar el règim fiscal més favorable. La rèplica s’ha donat des del programa d’Arús, segurament ajudada pel fet que, sent català, té un major coneixement del país que no pas els dos comunicadors de Mediaset.

Illa al mig, durant la roda de premsa posterior a la Interterritorial.

Relacionat

Illa defensa l’acord per revendre vacunes a Andorra davant els atacs ‘mediàtics’ rebuts

Ha estat en la secció ‘Zascas’ del seu matinal a La Sexta, ‘Aruseros’. En ell s’ha recollit una intervenció de l’exmembre de Podemos, Juan Carlos Monedero, on barreja una crítica als ‘youtubers’ i una altra als càrrecs polítics que es posen la vacuna abans que persones vulnerables. A tots dos grups els arriba a comparar amb terroristes i demana que siguin “expulsats de la societat”.

És el peu que aprofita Arús per parlar d’Andorra, tot reclamant que “oblidem el cas dels ‘influencers’” i remarcant que el programa “té molts seguidors que ens veuen des d’allà”. A partir d’aquí, i durant prop de dos minuts fa una defensa del Principat com a lloc per viure. Recorda, citant notícies aparegudes als mitjans, que el país encapçala el rànquing mundial de sanitat i que “hi ha molts metges espanyols que hi exerceixen”.

També destaca que “té una seguretat a l’altura de Suïssa o Alemanya” i valora de forma especial les “bones infraestructures”. Un exemple que comenta amb els col·laboradors és el fet que la xarxa de fibra òptica “arriba fins a la darrera casa del darrer poblet”. No s’oblida tampoc de l’ensenyament gratuït i de molta reputació.

Amb tots aquests arguments, té clar que “anar-se’n a Andorra no és un mal pas”. Per això reclama “respecte” pel Principat que, posa en relleu, no només atreu ‘youtubers’ sinó també esportistes professionals, com ara ciclistes. I, tot això, afirma, amb uns impostos molt baixos, remarcant que l’equivalent a l’IVA (l’IGI) té un tipus del 4,5%.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending