600.000 euros sense procedència

El Tribunal de Corts absol un metge que s’enfrontava a tres anys de presó per blanquejar diners que, suposadament, provenien de la venda d’uns productes per perdre pes que provocaven efectes secundaris

Impossible d’esbrinar. Ja durant les al·legacions del fiscal es podia preveure que l’embolic era massa enrevessat. El 6 d’octubre, es va jutjar un metge perquè, suposadament, havia blanquejat 600.000 euros. Anteriorment, a Espanya, l’home va ser condemnat per un delicte contra la salut pública i desobediència a l’autoritat. Concretament, va rebre diverses denúncies de pacients que van adquirir els seus productes per perdre pes i, a més a més, va continuar comercialitzant-los després que les autoritats bloquegessin la seva activitat. Això és l’únic que s’ha pogut provar.

Segons el processat, als anys 80 va fer molts diners amb una consulta de nutrició i els invertia en propietats tant rústiques com urbanes, arribant a adquirir una finca a La Moraleja. Tret d’això, va invertir en la construcció d’un laboratori per desenvolupar una “fórmula miraculosa” per aprimar els seus pacients, però el producte final es va comercialitzar durant cinc mesos del 1993 i, en aquest període de temps, va rebre 92 denúncies pels efectes secundaris que provocava la potinga. Fent cas omís, va continuar duent a terme transaccions i llavors es va guanyar una condemna per un delicte contra la salut pública i desobediència a l’autoritat amb multes per un valor d’uns 200 milions de pessetes.

Accés principal a la Seu de la Justícia.

Relacionat

El metge que aprimava les butxaques dels pacients

Per fer front a la despesa, sempre segons la versió del metge, hauria venut les seves propietats i li haurien sobrat 100 milions de pessetes, els quals van acabar a Andorra. El fiscal no va ser capaç de quadrar les quantitats i clarificar les explicacions va ser impossible. En tot cas, l’individu va subratllar amb molta insistència que, del negoci per aprimar -butxaques, principalment- no va treure cap benefici. Al contrari, va assegurar que va registrar grans quantitats de pèrdues.

Amb els diners que va portar al país va adquirir un immoble a Ordino i un altre a Sant Petersburg. L’any 2006, abans d’ingressar a la presó per complir la condemna imposada a Espanya, es va separar de la seva dona i li va traspassar les propietats. Una vegada dins del centre penitenciari, l’home va rebre una denúncia per violència de gènere efectuada per la dona, que va declarar haver rebut amenaces de mort a través d’una carta i va explicar a la policia que els diners que van utilitzar per adquirir els immobles procedia de la venda de les ‘càpsules aprimadores’.

El ministeri fiscal demanava tres anys de presó, una multa d’un milió d’euros, l’expulsió definitiva del país i la comissió tots els béns de l’acusat.

La investigació derivada d’això es va allargar fins a enguany, però la manca d’informació continua present. Durant la vista, el processat va destacar que “fa molts anys de tot plegat. Porto 13 judicis en 27 anys, sóc bipolar, tinc trastorn obsessiu compulsiu i asperger. I sóc superdotat. De petit la meva àvia em va dir que arribaria juny i miri on he arribat, a la presó”.

El ministeri fiscal demanava tres anys de presó, una multa d’un milió d’euros, l’expulsió definitiva del país i la comissió tots els béns de l’acusat. Per la seva banda, la defensa va sol·licitar l’absolució i, en cas que se li condemnés, complir només un any de presó provisional i efectuar un pagament de 10.000 euros.

Comentaris

Trending