Pròrroga de les mesures d’estalvi energètic per a les empreses fins a mitjans de març

La fragilitat dels mercats i que l'hivern encara és viu són els arguments del Govern per prorrogar l'obligatorietat de les accions durant un mes més

Les mesures d'estalvi energètic es prorroguen un mes més
Les mesures d'estalvi energètic es prorroguen un mes més ARXIU

L’hivern encara és viu des del punt de vista climàtic i els mercats estan en una situació de fragilitat. Aquest és el principal argument que ha fet servir el Govern per prorrogar les mesures per al foment de la reducció del consum i estalvi energètic. La pròrroga entrarà en vigor el proper 15 de febrer, quan finalitza l’anterior decret.

Les mesures són d’obligat compliment per al sector empresarial. Entre aquestes hi ha que la temperatura dels establiments no pot ser superior a 20 graus, els rètols s’han d’apagar a l’hora del tancament i en acabar la jornada laboral s’han d’apagar els aparells informàtics, entre altres.

Per prorrogar les mesures el Govern argumenta que els mercats segueixen estant en situació de fragilitat, més encara si es considera que l’hivern encara és viu i que, des del punt de vista climàtic, les previsions estacionals indiquen molta incertesa encara a hores d’ara, amb uns mesos amb temperatures normals-fredes (50% probabilitats) i calentes (50% de probabilitats), règim plujós amb precipitacions a nivell o per sobre de les normals (66% de probabilitats) i insolació inferior a l’habitual.

Comentaris

Trending