Indiana Jones a la recerca del clípol

Comentaris

La remodelació del transport interurbà està sent una experiència fascinant fins al punt que primer vaig comprar una targeta de 10 viatges i ara n'hi he afegit 40. No vull quedar-me cap dia sense viure una aventura i unes sensacions extraordinàries a un preu més reduït que el del Dragon Khan o que el de la tirolina. Arribes a la parada i no saps amb quin model de clípol viatjaràs. La paleta cromàtica inclou el bus taronja fort, el taronja Bus Exprés original, el blanc amb un blau fort i el blanc amb un blau més matisat.

L'horari és una loteria. Dilluns vaig veure marxar un Bus Exprés a les 9 h 47 però a les 9 h 50 ja en sortia un altre. Un cop a dalt, el viatge pot ser més apassionant que els de Marco Polo i més llarg que el d'Anníbal creuant els Pirineus amb els seus elefants. Dimarts, sense haver-hi massa trànsit, vaig invertir 25 minuts de Sant Julià de Lòria a Escaldes-Engordany. Hi ha el jubilat que intenta entrar amb el carnet de soci del MoraBanc Andorra en comptes de la targeta magna, la senyora que pregunta si aquell bus va bé per anar a la rotonda, ¿a quina d'elles?, i només faltaria un home que intentés pagar amb bitllets del Monopoly.

Et pots arribar a sentir com Indiana Jones perquè no està garantit que puguis baixar a la parada seleccionada. Acostumo a fer-ho de camí a la feina a la que hi ha a l'avinguda Tarragona, a Terra Vella. Dilluns, el clípol va girar a la rotonda de la plaça de toros i em va deixar en sentit Sant Julià de Lòria. Perfecte, em vaig estalviar creuar. De tornada, alguna vegada m'ha deixat al Pont de Molines i d'altres al Prat Gran.

El trajecte també provoca sorpreses. S'ha suprimit l'atracció de la rotonda de l'hotel Plaza on veure girar el bus era un espectacle, i ara passa per la rotonda de la Dama de Gel i per la del quilòmetre zero. Ja no va pel Fener. Dimarts em pensava que havia pujat a un bus turístic en fer la volta al carrer de la Unió. No sé si tot això s'arribarà a posar a lloc algun dia però mentrestant ja he pensat en un eslògan per potenciar el transport públic: 'Puja al clípol, viu una aventura cada dia'.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending