Gràcies, senyor síndic

Comentaris

Senyor síndic,

Gràcies per lluitar contra molins de vent, per creure que tots els que qüestionen la manera de fer d'aquest Govern, siguin simplement curiosos o crítics i li demanen explicacions i proves concretes perquè volen saber el que passa de veritat a Andorra, són uns conspiradors.

Des d'aquest blog ens inquieta veure el missatge de desunió nacional i de manca de transparència i pluralitat que ahir vau articular des de la tribuna institucional que el vostre càrrec us atorga, menyspreuant una gran part dels andorrans que no pensen exactament igual que vostè.

Criminalitzar les xarxes socials demostra la incapacitat d'assumir que el poble potser també està cansat de sentir sempre la mateixa cançó als potents mitjans controlats pel Govern d'Andorra i de l'entorn que li dóna suport.

Les xarxes socials potser són un perill però són menys perilloses que la informació monolítica o que la manca d'informació i de claredat que vostè pregona amb el seu discurs. Surten del poble, un poble que amb la seva cita d'Umberto Eco no dubta a titllar d'imbècil. Un poble que porta un any fracturat apel·lant al cant demagògic del patriotisme d'ulls embenats.

Des d'aquest blog cuidarem i defensarem la privacitat de les nostres fonts perquè en un petit país com aquest la dissidència es paga molt cara socialment. I també, i sobretot, perquè creiem que tothom té dret a una informació plural alhora que alternativa. No ho negociarem. Ni negociarem tampoc el nostre rigor informatiu.

Sí. Per si no ho tenia clar li confirmem que la por a expressar-se existeix en un país petit com aquest i que moltes de les nostres fonts estan realment espantades del que els pot passar a nivell social o professional si algú identifiqués que són l'origen o la constatació d'una notícia.

Senyor síndic: ahir vam veure que vostès -el poder legislatiu-, l'executiu i fins i tot la Justícia són el mateix. Sense embuts ni vergonya va avançar enunciats premonitoris en matèria jurisdiccional. Cal suposar que té informació privilegiada i, òbviament, de caràcter no públic. Gràcies, senyor síndic, per confirmar que els vincles entre els poders legislatiu, executiu i judicial són tan estrets.

Gràcies, senyor síndic, per estimular-nos. Per la publicitat que ens fa. Deixi'ns dir-li que ho té, que ho tenen, molt fàcil. Deixin l'opacitat de banda i publiquin, mostrin documents. Expliquin  sense càlcul polític. Amb la transparència que prediquen però no practiquen. El país els ho agraïrà i els ciutadans encara més.

Gràcies, senyor síndic.

Comentaris

Trending