L’esport com a sector d’interès nacional

carlos guijarro

Carlos Guijarro

Politòleg i expert en recursos humans

Comentaris

Sense cap dubte ha estat una gran notícia per al país, en tots el sentits. Per descomptat a nivell de l’esport com a tal, però també en “àmbits econòmics i de posicionament de país”, tal com declarava la gerent de l’Andorra Esport Clúster, Gemma Riu.

La notícia, emmarcada com no en aquest temps de pandèmia, permet donar un gran pas cap endavant, on es podrà realitzar una guia d’activitats i segons el risc de cadascuna d’elles en relació a la pandèmia, hi haurà un protocol d’actuació i un barem per poder decidir si es poden o no realitzar. El fet es realment important per al futur del país tant a nivell d’activitats esportives com pel que té que a veure amb l’esport i el turisme, ja que en tenir la guia d’activitats establertes, com el protocols de seguretat per a cadascuna d’elles, facilitarà tot en gran mesura i permetrà realitzar la pràctica esportiva en molts més àmbits.

“Gran notícia, doncs, per al país, on es demostra que hi ha un teixit sòlid a nivell d’esport, que hi ha un interès de Govern per seguir fent créixer l’esport i que aquest, alhora, creixi dins de la societat andorrana. Alhora, tot plegat permetrà, o ho hauria de permetre si es fan bé les coses, un creixement econòmic englobat dins de la situació sociosanitària difícil que vivim”

Aquest fet obre, doncs, un nou horitzó per al país pel que fa a un tema tant important com l’esport. Un motor fonamental sense dubte per als ciutadans andorrans, que podran veure amb bons ulls les noves oportunitats que s’obriran a partir d’aquesta declaració. Esports com el ciclisme d’alta competició, l’esquí, el triatló, el bàsquet, el futbol, que està en creixement els últims anys -i amb futbol base que ha patit molt aquest últim any a causa de la pandèmia- es veuran enormement afavorits per aquesta declaració.

A part de tot això, i tal i com comentava Gemma Riu, permetrà donar un impuls pel que fa al creixement econòmic del país, ja que l’esport i les activitats esportives son un motor per a la vida del país i, sense dubte, durant l’últim any s’han vist reduïdes a causa de la pandèmia, que tan mal ha fet en tots el sentits. Per suposat, la declaració confirma un posicionament de país pel que fa a la seva relació i la manera d’entendre l’esport i com el situa en la seva escala de prioritats fet que, com comentàvem, serà ben vist pels seus ciutadans.

D’altra banda, i segons paraules del ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, la declaració de l’esport com a sector d’interès general obre la porta a altres sectors que també vulguin ser-ho, ja que l’executiu va aprovar els criteris per poder assolir aquesta classificació.

En aquest sentit, es marca una fita important, també perquè altres sectors puguin aprofitar la conjuntura i sempre que compleixin els requisits puguin ser declarats d’interès general, fet que tan pel propi sector com per al país seria positiu i faria que se sumessin sinergies.

Gran notícia, doncs, per al país, on es demostra que hi ha un teixit sòlid a nivell d’esport, que hi ha un interès de Govern per seguir fent créixer l’esport i que aquest, alhora, creixi dins de la societat andorrana. Alhora, tot plegat permetrà, o ho hauria de permetre si es fan bé les coses, un creixement econòmic englobat dins de la situació sociosanitària difícil que vivim des de ja fa més d’un any a causa de la Covid-19.

Etiquetes

Comentaris

Trending