Aquí miente hasta el Tato

Comentaris

El 4 de marzo de 2.015 era miércoles. (Ni sábado, ni domingo, ni fiesta de guardar. Miércoles!!). Por qué es tan importante que ése día no fuera ni sábado, ni domingo, ni fiesta de guardar?? La respuesta viene a continuación...

Hoy nos levantamos con la "insistente" noticia de que el señor Fiñana, cap de l'Unitat d’Intel·ligència Financera (Uifand), tuvo conocimiento de la nota que iba a emitir el FinCEN en relación a Banca Privada d'Andorra el 6 de marzo de 2.015, viernes...

Les acompaño unos cuantos links de la noticia: 

http://www.bondia.ad/economia/la-uifand-va-coneixer-la-nota-del-fincen-el-6-de-marc-mai-abans

http://www.diariandorra.ad/noticies/nacional/2016/10/26/coneixement_nota_des_del_marc_108314_1125.html

http://www.elperiodic.ad/noticia/54389/finana-mante-que-desconeixia-la-nota-del-fincen-abans-del-marc

https://www.altaveu.com/finana-mante-que-no-va-saber-res-del-notice-fins-al-6-de-marc-i-sembolica-en-defensar-la-seva-actuacio-en-relacio-a-bpa/  

 

Cómo puede ser que el señor Fiñana, cap de la Unitat d’Intel·ligència Financera (Uifand), tuviera conocimiento de las intenciones del FinCEN el 6 de marzo de 2.015, cuando el señor Toni Martí, Cap de Govern d'Andorra, como él mismo no tuvo más remedio que reconocer en la Sessió ordinària del Consell General del dia 14 de maig del 2015, tuvo conocimiento de la misma el 4 de marzo de 2.015, es decir, dos días antes de que el señor Fiñana, cap de la Unitat d’Intel·ligència Financera (Uifand), lo tuviera?? Acaso no era importante que el Cap de Govern y el cap de la Unitat d’Intel·ligència Financera (Uifand) hubieran hablado inmediatamente de éste tema?? El 4 de marzo de 2.015 nuestro Cap de Govern informó a alguien?? Al INAF?? A la Fiscalía?? A los accionistas, verdaderos y legítimos propietarios de Banca Privada d'Andorra??

Entiende el señor Fiñana, cap de la Unitat d’Intel·ligència Financera (Uifand), la diferencia que hay entre una sanción por infracción grave y lo que se ha hecho con Banca Privada d'Andorra??

Les dejo, textualmente, la confesión que Toni Martí hizo en el Consell General el 14 de mayo de 2.015. Dos meses y cuatro días después del INFAME 10 de marzo de 2.015. 

Sessió ordinària del dia 14 de maig del 2015

El Sr. cap de Govern:

"Gràcies Sr. síndic. El dimecres 4 de març el Govern va rebre per primer cop de les autoritats nord americanes de forma completament informal i absolutament confidencial un avís, i dic un avís que el dilluns 9 de març es notificaria per canals oficials la publicació d’una nota del FinCEN i que l’endemà dia 10 de març quedaria publicada. El dia 4 de març l’únic que se’ns va dir és que es declararia BPA com una entitat de preocupació de primer ordre en matèria de blanqueig de diners i, repeteixo, de manera completament informal i absolutament confidencial. Per això, i no se’n podia de cap de les maneres fer un ús públic. Insisteixo, ni el dia 4, ni els dies immediatament posteriors no van tenir accés al contingut de la nota que es publicaria el dia 10, ni cap altre detall de la mateixa. En els dies que van del dia 4 al 10 el Govern va informar la Unitat d’Intel·ligència Financera, l’Institut Nacional Andorrà de Finances i la Fiscalia que el dia 10 apareixeria publicada una nota qualificant BPA de preocupació de primer ordre en matèria de blanqueig de capitals. També em vaig desplaçar a París i a la Seu amb el ministre Saboya per informar-ne personalment els coprínceps i els seus representants personals com era la nostra obligació institucional i ho tornaria a fer. És una qüestió de respecte institucional. Les comunicacions oficials, tal i com se’ns havia avançat el dia 4 van tenir lloc el dia 9 i el 10 es va fer pública la nota. El dilluns 9 el Govern rep la notificació i té accés a elements essencials de la nota i el dimarts 10 rep la nota definitiva que fa pública aquella mateixa tarda. A l’encens es van posar també en contacte amb les autoritats nord-americanes, especialment el FinCEN. En aquells contactes se’ns va comunicar que la nota ja estava signada i que se’ns comunicaria el dia 9 i es publicaria el dia 10 i res més. Per tant, si la pregunta és si el Govern ho sabia abans de rebre la comunicació oficial el dilluns 9 de març, la resposta és si. Des del dimecres anterior 4 de març coneixíem de manera estrictament informal i confidencial les intencions del FinCEN tot i que el contingut de la nota, insisteixo, se’ns va avisar senzillament que una nota qualificaria BPA d’entitat de primera preocupació en matèria de blanqueig de capitals. Moltes gràcies Sr. síndic".

Decía Friedrich Wilhelm Nietzsche: "lo que me preocupa no es que me hayas mentido, sino que, de ahora en adelante, ya no podré creer en ti". El TIEMPO y la HISTORIA ya nos está juzgando a todos.

 

 

Intenten ser felices.

Comentaris

Trending