Andorra la Vella tindrà aquest any un portal d'entrada a la parròquia

El Comú de la capital del Principat aposta per una estructura que cridi l'atracció dels visitants i que podria ser feta de materials com formigó, ferro o bé de vegetals

Comentaris

La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol
La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol
Aquest dimecres a la tarda, la cònsol major del comú d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha explicat que s'ha convocat un concurs nacional d'idees per a la creació d'un portal d'entrada a la parròquia d'Andorra la Vella, a la Rotonda de la Margineda – avinguda d'Enclar. La cònsol ha definit que es vol una "estructura que cridi l'atenció". L'objectiu és que hi hagi un element identificatiu de la parròquia, el qual pugui conduir el flux de vehicles cap a l'Avinguda Enclar i que d'aquesta forma s'alimenti Santa Coloma i el centre ciutat d'Andorra la Vella.
 

Les propostes es poden presentar fins al 28 de febrer i Marsol ha explicat que en funció de com siguin aquestes es treballarà amb el resultat final. "Hi podria haver des d'uns arbres que s'enllacin, un jardí vertical que quedés en un costat o una estructura amb ferro", ha exposat la cònsol major sense tenir clar com serà aquest element però mostrant-se convençuda a què "trobarem idees diferents, que potser ara ni ens imaginem".

D'aquesta manera, en el plec de basses el Comú ha establert les necessitats d'aquest portal d'entrada. El projecte que es crearà ha de marcar un punt de referència, ha de ser creat específicament per Andorra i ha de tenir un caràcter de benvinguda. Marsol confia en poder trobar una bona idea i ha afegit que "tenim persones al país prou capacitades". 

El termini d'execució de les obres per aquest portal d'entrada a Andorra la Vella serà de dos o tres mesos. "No ha de ser cap edifici", ha matisat la cònsol. El cost màxim que preveu el plec de bases és de 150.000 euros. Des del Comú d'Andorra la Vella s'espera que pugui estar llest per la Festa Major de Santa Coloma, i que d'aquesta manera es pugui fer una inauguració d'una nova Santa Coloma.

Quan es finalitzi aquest tram de l’avinguda d’Enclar que va fins a la rotonda de la Renault, quedarà per embellir la part que va fins davant l’església i una última entre Verge del Remei i la cruïlla del col·legi Janer, en la qual s'hi ha de fer la separativa. El projecte del tram entre la Renault i l'església ja està definit, i la idea és eixamplar les voravies i eliminar un carril de circulació, perquè els vehicles circulin a menys velocitat. Marsol ha explicat que si hi ha disponibilitat pressupostària aquest tram es farà aquest any. 

 

Comentaris (1)

Trending