Mobilització contra el mal funcionament del transport escolar en hores punta

Pares especialment de joves que estudien a l’institut de la Margineda denuncien les deficiències que presenta el servei i porten les seves queixes al Govern i al Raonador del Ciutadà

Comentaris

-
-
Poder agafar el transport escolar per arribar a l’escola, o millor encara a l’institut, pot esdevenir en alguns casos tota una odissea. Diversos pares d’alumnes, especialment de l’institut de la Margineda, s’han començat a mobilitzar per denunciar el mal funcionament que presenta el servei. Ser a l’hora a la parada de torn no garanteix als estudiants poder agafar el bus. Molts cops passa de llarg i les explicacions que reben són contradictòries. L’enuig ha arribat a tal extrem que la situació s’ha denunciat davant del departament de Transport Escolar de Govern i el cas es posarà en coneixement, també, del Raonador del Ciutadà.

Els promotors de la queixa, que cada dia que passa afegeixen noves adhesions a la seva mobilització, han explicat que malgrat les situacions que ells viuen personalment, per la resposta que estan rebent, la problemàtica amb el transport escolar esdevé “un problema general a Andorra” sobretot en les hores punta, i especialment a primera hora del matí. Transport Escolar, suposadament, no estaria al cas de les deficiències que presenta el servei en alguns casos. Les queixes explicitades fins ara, i que s’han fet més visibles en donar-se per les xarxes socials, es centre en la Cooperativa. I asseguren els pares que els responsables de l’empresa “es passen la pilota els uns als altres”.

El fet que els alumnes, els estudiants, estiguin a l’hora indicada en la parada que toca no garanteix que l’autobús s’aturi. Sense cap aparent explicació el vehicle que sí que ha parat uns quilòmetres abans pot deixar de fer-ho després. I a l’inrevés. Per exemple, aquest dimecres “sí que s’ha aturat a la parada d’Engolasters però pel que ens han dit no ho ha fet a Encamp”, amb els retards i inseguretat que això suposa a pares i fills, perquè no se sap mai com podran arribar a l’institut. Tot sovint, pares que acompanyen els seus fills a la parada, acaben carregant tants estudiants com poden al cotxe i els duen fins al centre educatiu on els pertoca. En aquesta ocasió, s’ha dit, les queixes se centralitzen molt en estudiants de l’institut de la Margineda.

Els conductors dels autocars, “es passen les culpes els uns als altres”. I Transport Escolar, suposadament, no estaria al cas de les anomalies. Per això els impulsors de la mobilització via xarxes socials estan demanant que tots aquells que es trobin en una situació anòmala contactin amb l’esmentat departament governamental (743333) per denunciar el cas i fer pressió. I així mirar que l’administració prengui cartes en l’afer i s’imposi una solució.

Etiquetes

Comentaris

Trending