De la negació a la tristesa, les fases del dol perinatal

[PODCAST] [a Fons] La culpa és una de les moltes emocions negatives que experimenten les mares que pateixen una mort perinatal. S'estima que una de cada 200 passen per aquest tràngol a Andorra

Una dona embarassada
Una dona embarassada

És un tema cultural que ens costi parlar de la mort. Quan aquesta arriba quan les persones ja són grans, s'assumeix. Per contra, si arriba fins i tot abans de néixer, en general la societat prefereix mirar cap a una altra banda. Per això els pares que hi passen senten com se silencia el seu dolor.

 

 

Listen on Spotify Listen on Google Podcasts Listen on Amazon Music Listen on Apple Podcasts

S'estima que a Andorra un de cada 200 embarassos acaba amb mort perinatal i les famílies el que necessiten precisament és validar el sentiment de pèrdua. En això treballen les llevadores de l'hospital. No tothom, però hi té accés; les famílies que han de passar per un avortament per què l'embaràs és inviable tot i que el cor del fetus encara bategui, han de marxar fora del país i la CASS no es fa càrrec del cost de la intervenció. En aquests casos, les famílies se senten desemparades. En aquest episodi de l'Altaveu a Fons ens ho explica un testimoni que no ha volgut desvelar la seva identitat. També escoltem una de les llevadores de l'Hospital que es relata com acompanyen les famílies i de les fases del dol i les necessitats de les famílies ens en parlen les dues psicòlogues que són al capdavant de l'associació Petits Estels d'Andorra.

Etiquetes

Comentaris

Trending