Esclaus del mòbil

[Podcast][a Fons] Les notificacions de mails, missatges, les xarxes socials ens porta a un estat d'alerta que pot provocar malalties greus com l'addicció a l'alcohol o el tabaquisme. A l'Altaveu a Fons expliquem com s'arriba a aquesta situació

Un grup de joves mirant el mòbil
Un grup de joves mirant el mòbil

La tecnologia a través de pantalles, ja siguin videojocs, xarxes socials, i altres aplicacions ens poden portar a l'addicció conductual. Els seus efectes poden provocar ansietat, depressió i també problemes cardiovasculars relacionats amb un estat d'alerta constant. Tots hi estem exposats, però els adolescents són més vulnerables. La substància que generem quan abusem del mòbil, la dopamina, n'és la causant. Els canvis, però no només es produeixen en qui desenvolupa una addicció. Hi ha experts que apunten a canvis més profunds en el comportament humà.

 

 

Listen on Spotify Listen on Google Podcasts Listen on Podcast Addict Listen on Amazon Music Listen on Apple Podcasts

De tot això en parlem avui a l'Altaveu a Fons amb el psiquiatre infantojuvenil que exerceix a Andorra, Luís Villar. També hi ha col·laborat el conferenciant i expert en l'ús de tecnologia, Jordi Camós, el president d'Unicef Andorra, Albert Mora, i l'agent de policia de la unitat de delictes tecnològics, Ferran Jordan.

 

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending