Economistes del país pronostiquen que la inflació creixerà almenys fins al maig

[Podcast][a Fons] Les projeccions macroeconòmiques parlen d'un any positiu per Andorra. Així i tot l'habitatge encara serà el gran problema tant per a treballadors com empresaris. Els experts en parlen a l'Altaveu a Fons

Turistes a la zona comercial d'Andorra la Vella.
Turistes a la zona comercial d'Andorra la Vella. Toni Solanelles

Un any després de l'esclat de la guerra a Ucraïna, que la inflació comencés a disparar-se i la crisi energètica amenacés tota Europa, Andorra preveu que l'economia creixi, tot i que no al mateix ritme que ho va fer el 2022. El departament d'estadística estima que ho farà un 0,8%, exactament les mateixes previsions que fa la Comissió Europea per la zona euro. Vol dir això que a tots ens anirà bé? No exactament.

 

 

Listen on Podcast Addict Listen on Amazon Music Listen on Google Podcasts Listen on Spotify Listen on Apple Podcasts

L'augment de preus continuarà. Almenys així ho pronostiquen economistes del país que han participat en aquest episodi de l'Altaveu a Fons. També tornaran a pujar els tipus d'interès, una de les poques eines de les quals es disposa per frenar la inflació, i no es preveu una millora del mercat de l'habitatge. De fet, hi ha qui assegura que es corre el perill que aquest problema s'enquisti i l'única via de sortida sigui que els treballadors que arribin a partir d'ara visquin a l'Alt Urgell. De tot això en parlen els economistes Eduard Jordi i Antoni Bisbal, l'assessor i consultor Josep Garcia i el president de la CEA, Gerard Cadena.

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending