Espot: “Cal continuar lluitant incansablement per assolir la igualtat plena entre homes i dones”

Una cinquantena de persones de l'administració general, inclosos els membres de Govern, s'han concentrat aquest matí a les portes de l'edifici administratiu per commemorar el 8M

Un instant de la concentració a Govern
Un instant de la concentració a Govern Albert Sanjuan

Una cinquantena de persones de l’administració general, comptant membres de Govern s’han concentrat aquest dimecres al matí a les portes de l’edifici administratiu amb motiu del 8M i per reivindicar la lluita per assolir la igualtat plena entre homes i dones, una batalla que segons el cap de l’executiu en funcions, Xavier Espot, cal continuar per “eliminar la discriminació en molts àmbits com el laboral”.

A dos quarts d’onze del matí treballadors de l’administració general i membres del Govern, amb Xavier Espot al capdavant i els membres del gabinet ministerial s’han concentrat a les portes de l’edifici administratiu per reivindicar la igualtat efectiva entre homes i dones en tots els àmbits. Ministres com Judith Pallarés, Ester Vilarrubla o Sílvia Riva duien una peça de roba lila i d’altres portaven un llaç del mateix color per commemorar aquest Dia Internacional de les Dones.

Espot ha assegurat que “aquesta és una lluita que no s’atura mai fins que assolim la plena igualtat entre homes i dones haurem de treballar incansablement”. Té clar que la discriminació existeix encara en molts àmbits, sobretot en el laboral “particularment en aquells llocs de presa de decisions i també en l’àmbit polític”.

El cap de l’executiu en funcions, però, ha volgut treure pit de ser “el primer a formar un Govern paritari i que la meva formació política hagi aconseguit tenir la primera síndica dona”. Malgrat reconèixer que s’han fet passes significatives, Espot té clar que “queda molt camí per recórrer, no només en la política, sinó també en la representació de les dones en els consells d’administració i, sobretot, cal trencar la bretxa salarial”. També creu que cal fer avenços en el permís de naixement on encara no hi ha una equiparació i en els drets sexuals i reproductius de les dones que no posi en risc el model institucional.

Comentaris (26)

Trending