Nacho Castro Exentrenador de l’FC Andorra

“Marxo amb la consciència molt tranquil·la i, crec, amb el respecte de la gent”

Nacho Castro va néixer el 1971 a Avilés, Asturias. Casat i amb una filla, és diplomat en relacions laborals. De fet, fins no fa un any treballava com a tècnic de prevenció de riscos laborals, tasca que compaginava amb la seva passió: el futbol. Més de 400 partits com a jugador a Segona B i prop d’un centenar a Segona A en equips com el Barcelona B, el Deportivo o el Murcia, entre altres. Després, va passar a les banquetes. Guíxols, Peralada, Girona B o Horta van conformar el periple pels clubs modestos fins que el passat febrer va fitxar per l’FC Andorra.

L'exentrenador de l'FC Andorra, Nacho Castro.
L'exentrenador de l'FC Andorra, Nacho Castro.
FC Andorra

La bomba va saltar dilluns. L’Andorra era segon al subgrup 3A de Segona B, però el club va anunciar el relleu de Nacho Castro per Eder Sarabia a la banqueta. Tota una sorpresa per al món del futbol, tant del país com el vinculat a la Segona B. Un cop rescindit el seu contracte, el tècnic d’Avilés ha parlat amb Altaveu explicant les seves sensacions després de la destitució. No la comparteix, però la respecta, i defensa la feina feta al capdavant de l’equip tricolor.

Com li comuniquen el cessament i què pensa en aquell moment?

M’ho diuen el dilluns. Havíem donat dos dies de descans a la plantilla i estava a Barcelona amb la família. Al voltant de les onze del matí em truquen i ens reunim amb el Jaume Nogués, que ens ho comunica. Què vaig pensar? Jo estava tranquil. Els hi vaig dir que ho respectava però que no ho compartia, i molt menys en el moment actual.

No s’ho esperava...

Per a res. Tal com estava l’equip a nivell de resultats, classificacions i joc, no. Estàvem jugant bé, el grup estava fort i estàvem en una situació idònia a la classificació.

“No ho esperava. Estàvem jugant bé, el grup estava fort i estàvem en una situació idònia a la classificació”

Li han explicat quines són aquelles coses del dia a dia que no acabaven de convèncer?

Jo sé que les coses que creia que calia millorar ho hem intentat fer. I pel que fa al club sempre hem disposat dels mitjans que enteníem que eren importants. He intentat sempre ser jo mateix i dir el que pensava i sentia; potser no se sentien còmodes. Crec que les coses s’han de donar i solucionar dins. Com a principal responsable sóc el qui les ha de gestionar. Quan he tingut problemes, he intentat anar de cara i sense saltar-me mai ningú.

El canvi d’entrenador pot afectar el rendiment de l’equip?

No crec i menys en un format tan reduït. Ara l’equip està en un moment extraordinari, malgrat les dificultats que hem tingut. Arriba bé a aquesta fase decisiva en l’aspecte mental, físic i de joc. Està en el millor moment de forma.

Li puc demanar l’opinió sobre el seu substitut, Eder Sarabia?

No el conec. No puc fer una valoració. No l’he vist treballar. Quan me’l vaig trobar al camp, vam parlar una mica. Li he desitjat sort i ell a mi. La primera impressió és que és una persona senzilla.

“A Andorra hi viuria amb els ulls tancats. És un país molt acollidor. La gestió a nivell sanitari ha estat molt bona, tant de país com en les ajudes que ens han donat en el dia a dia al club” 

Quin és el futur de Nacho Castro?

Ara mateix, estic tranquil. No ha estat un any fàcil, per tot el que hem passat per la pandèmia i per les aturades; tot plegat, difícil de gestionar. Estic molt orgullós de com han sortit les coses i del que he pogut viure en el dia a dia, sabent que hem tingut moments de dificultats i de gestionar moltes situacions que a vegades estaven fora del nostre control. Hem aconseguit revertir les situacions complicades.

Es veu tornant a entrenar a Segona B?

El futbol m’apassiona i m’agrada. M’ha costat molts esforços arribar fins aquí, sempre comptabilitzant-lo amb la feina. Ara podia pensar 24 hores al dia en futbol.

Marxa dolgut?

No. Ho faig amb la consciència molt tranquil·la. Crec que amb el respecte de la gent i del grup i això és el que em queda: tenir la consciència tranquil·la de treball fet -no dic ben fet perquè potser seria vanitós-. Els resultats estan allà i estic content.

“Piqué em va enviar un whatsapp agraint-me el treball. Els cops que hem coincidit sempre ha estat proper i agradable, però no parlàvem de com funcionava el club”

Quina impressió s’emporta d’Andorra com a país?

Excel·lent. Hi viuria amb els ulls tancats. És un país molt acollidor. Llàstima que no l’hagi pogut viure en la seva esplendor i fer més coses per culpa de la pandèmia. A nivell d’organització m’ha sorprès per a bé. Tinc l’experiència d’haver estat a molts llocs i penso que la gestió a nivell sanitari ha estat molt bona, tant de país com en les ajudes que ens han donat en el dia a dia al club, com ara per passar PCR, quan altres clubs de Segona B no ho tenien tan fàcil.

Quin ha estat el millor i el pitjor moment d’aquests mesos?

El millor: el dia a dia amb la meva gent, el cos tècnic i el grup. El pitjor: el dia del Nàstic, per com es produeix la derrota i perquè veníem de sis partits sense perdre. Al final, però, cal ser positius perquè tothom es va refer molt bé d’una derrota molt dolorosa.

Ha pogut parlar amb Gerard Piqué un cop cessat?

Em va enviar un whatsapp agraint-me el treball. Els cops que hem coincidit sempre ha estat proper i agradable, però no parlàvem de com funcionava el club.

Comentaris (1)

Trending