Els colliters reclamen per al cànnabis una fórmula de contracte similar a la del tabac

L’Associació de pagesos està acabant d’afinar el seu model però pensa que el projecte encara va per llarg

Cànnabis.
Cànnabis. arxiu

L’Associació de Pagesos i Ramaders d’Andorra (APRA) està acabant de definir el que seria el seu model relatiu al cultiu, al país, de cànnabis. L’entitat està convençuda que el projecte encara va per llarg però té clar que com a substitut del tabac que consideren que pot ser el cànem, s’ha de trobar la manera d’establir per al cànnabis un contracte similar al que actualment regeix la plantació de tabac.

Els colliters haurien d’estar implicats de manera directa en el cultiu del cànnabis, i aquest hauria de tenir una finalitat terapèutica perquè no topi amb un rebuig social. Més encara quan la pandèmia ha fet aflorar no pocs trastorns mentals molts d’ells amb problemes d’addiccions associats. D’aquí que consideren a l’APRA que s’ha de fer una bona feina de sensibilització i difusió.

De fet, formalment fa molt temps que no hi ha contactes amb els actors que haurien d’estar implicats. Encara que esperen que hi siguin en breu. La intenció del col·lectiu de pagesos és acabar de tancar una proposta de projecte relatiu al cànnabis i fer-la pública abans de les vacances estivals per tal que suposi una mena d’arrancada de la iniciativa ara que hi ha nou Govern a Prat de la Creu.

Les fonts consultades han assegurat que “la implicació directa” dels pagesos “no vol dir que tots haguem de fer cànnabis”, però sí que en major o menor mesura, “tots hem de participar” dels beneficis que aquest cultiu pugui donar, partint de la base que el cànem, a diferència del tabac, presenta “molta més volatilitat”. També es té clar que s’ha d’anar amb peus de plom. Assegurant cada passa que es doni. Però sense adormir-se.

 

Etiquetes

Comentaris (14)

Trending