Calvó anuncia una actualització automàtica dels ajuts als ramaders

La ministra afirma que la recentment aprovada Llei d'agricultura i ramaderia senta bases interessants per ajudar a la diversificació del sector

Sílvia Calvó durant la celebració a Sorteny aquest migdia.
Sílvia Calvó durant la celebració a Sorteny aquest migdia. SFGA

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó ha anunciat un actualització automàtica dels ajuts als ramaders. Ho ha fet durant la tradicional benedicció de la Rabassa. Les ajudes també arribaran al sector pollí i equí. Calvó ha dit que estan a l'escolta de les demandes dels ramaders i ha posat com exemple que aquest dijous s'ha reunit amb els de les ovelles transhumants.

Calvó ha apuntat que Ordino és força activa en ramaderia, i ha remarcat la voluntat del Govern que això pugui estendre's a tot el territori: "la recentment aprovada Llei d'agricultura i ramaderia senta bases interessants per ajudar a la diversificació del sector". En aquest sentit, s'ha referit a les energies renovables i als allotjaments turístics. Ha reconegut que “la conjuntura actual és complicada, amb el preu de l’energia i amb el preu dels aliments per al bestiar i, per tant, aquesta mesura ajudarà molt”.

A més, ha explicat que també hi ha tot una sèrie d’elements urbanístics que han de servir perquè els ramaders puguin “desenvolupar de la millor manera possible les seves explotacions amb una millora de les edificacions o de les infraestructures”. Calvó ha reiterat que els neguits que el sector “ens han anat traslladant, els hem anat incorporant”. Com a exemple, la ministra ha recordat que el darrer decret que van aprovar actualitzava els ajuts del sector equí, així com també han estat treballant sobre les penalitzacions de l’herba.

La ministra també s'ha referit a les mesures d'estalvi energètic després que es decidís que la temperatura a les dependències de l'administració general no podrà ser inferior als 24 graus a l'estiu. També es recomana imprimir els documents només si és imprescindible. També s'aconsella tancar les finestres quan la calefacció o l'aire condicionat es trobin en funcionament i apagar els llums quan l'oficina estigui buida. El Govern  treballa en més mesures d'estalvi energètic i Calvó ha dit que seran molts exigents i que a partir del mes vinent es faran reunions amb el sector empresarial. "És important passar per aquest procés de concertació".

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending