Discrepàncies per la dedicació exclusiva de Xavier Fernández al comú d’Encamp

La majoria defensa que tindrà la presidència de dues comissions –Aparcaments i Via Pública i Joventut i Esports- mentre que el PS no veu “justificat” que cobri uns 3.300 euros bruts, el doble que la resta de membres del consell

Mas i Fernández, al camp de futbol de Prada de Moles aquest dimecres.
Mas i Fernández, al camp de futbol de Prada de Moles aquest dimecres.

El comú d’Encamp ha validat aquest dijous la composició de les comissions i les conselleries. Un dels punts que ha portat polèmica durant la sessió ha estat el fet que, a banda dels dos cònsols, Laura Mas i Joan Miquel Rascagneres, un altre conseller de la majoria també tindrà consideració de ple temps i, per tant, un sou més elevat. És el cas de Xavier Fernández, que presidirà les comissions d’Aparcaments i Via Pública i la d’Esports. Des del PS s’ha expressat l’oposició a aquesta consideració especial, que consideren que no està justificada.

El ple de la corporació ha servit per aprovar la distribució de tasques dins del nou comú. A preguntes dels consellers socialdemòcrates, la majoria ha admès que, cònsols a banda, Fernández també tindrà consideració de conseller a ple temps. S’ha justificat pel fet d’agafar la presidència de dues de les comissions. Una, la que ja havia ostentat el passat mandat, la de Joventut i Esports. L’altre, la d’Aparcaments i Via Pública, de la qual fins ara s’havia ocupat l’ara màxima mandatària del comú, Laura Mas.

Aquesta condició de ple temps suposarà que Fernández percebi un salari que serà el doble que el de la resta de consellers de la majoria. Al voltant d’uns 3.300 euros bruts. La decisió ha estat contestada per part dels consellers de la minoria socialdemòcrata. Tant David Rios com Enric Riba entenen que “no es justifica un conseller a ple temps” i destaquen que “cobrarà el doble que la resta de consellers amb presidència”.

La majoria considera que Fernández tindrà molta més feina i haurà d'assumir una major dedicació i protagonisme en l'àrea d'esports atès que cessat el director del departament i ara per ara no se substitueix, amb la qual cosa el comandament de l'àrea recaurà directament amb el conseller.

A banda d’aquesta primera polèmica, la sessió de comú també ha tingut una altra sorpresa. Des de la majoria d’En Comú per Encamp s’ha cedit un conseller perquè, juntament amb Esther Vidal, representant electa d’Agrupament Encampadà, es pugui crear un grup mixt.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending