Virtus Unita defensa un aeroport al país "a qualsevol cost"

El grup d'opinió tradicionalista considera que és una infraestructura "indispensable" i "insubstituïble" per al Principat, alhora que reivindica que no ha de ser "impossible definir una ubicació"

Josep Duró, Albert Font i Josep Anton López el dia que van presentar el grup d'opinió. | ALTAVEU
Josep Duró, Albert Font i Josep Anton López el dia que van presentar el grup d'opinió. | ALTAVEU
Virtus Unita manifesta en un comunicat el seu màxim suport en construir un aeroport a Andorra. "Un aeroport a Andorra, només cal que el desitgem amb força i constància perquè sigui una realitat". Així doncs, el grup d'opinió conservadora es mostra molt ferm en expressa que el país necessita aquesta infraestructura i que "Andorra només s'obrirà al món i només serà realment sobirana quan tindrà la possibilitat de 'saltar' per damunt de la duana de la Seu o de l'Hospitalet". En aquest sentit, consideren que el Principat conserva un "dolós endarreriment en l'àmbit de les comunicacions físiques" i és per aquest motiu, que la seva proposta va encaminada cap a la construcció d'un aeroport.

Així doncs, el grup d'opinió, on hi ha representants d'alguns dels sectors més conservadors i tradicionalistes del Principat, manifesten que tenen el convenciment que "la independència política i econòmica del nostre país imposa l'estudi i la posterior realització d'aquest indispensable i insubstituïble equipament, i quasi ens atreviríem a afegir: a qualsevol cost". Consideren que "no ha de ser impossible definir una ubicació" per a la instal·lació aeroportuària, ja que com a màxim un "bon aeroport" pot representar 3 km² dels 468 km² amb els quals compta el Principat.
 

Virtus Unita defensa que l'aeroport donaria la clau al món necessària per acollir persones, béns i serveis, tant de la UE com d'espais extracomunitaris

"L'existència d'un aeroport dins el nostre país, a més de representar una fonamental millora en el transport de persones i de mercaderies, donaria sobretot a Andorra la possibilitat de modular eventuals excessos dels nostres interlocutors, tant en l'àmbit de llurs intencions com dels resultats". Precisament, reivindiquen que les recents nevades o bé les protestes socials dels "nostres veïns" demostren "amb quina facilitat Andorra pot quedar incomunicada". Així és com defensen l'aeroport, el qual exposen que "ens donaria la clau del món" i afegeixen que "serà suficient per modificar l'atmosfera de les negociacions amb qualsevol interlocutor". Afegeix que Andorra així, disposaria de la possibilitat d'acollir persones, béns, i serveis que provinguin de la UE, però també d'espais extracomunitaris. 

A més, el grup considera que per fer d'aquest projecte una realitat "només cal que desitgem amb força i constància perquè sigui una realitat". I diu que sobren exemples d'aquest tipus d'equipaments "considerats un dia com impossibles i que avui estan en ple funcionament". En aquest sentit, manifesten que si bé és cert que per la construcció de l'aeroport s'hauran "d'escapçar turons i omplir algun barranc" el que suposarà "un fort cost ecològic i financer", però que "probablement, no s'haurà de tallar tants arbres com per fer una estació d'esquí". O bé també posen de manifest "la suma de projectes faraònics imaginats pels successius governs" com, camps de tir, túnels i ponts, poliesportius o metros aeris.

Finalment, Virtus Units conclou el seu comunicat exposant que s'ha de vetllar bé a l'hora d'escollir els "aconselladors adients per establir aquesta engrescadora estratègica d'Estat", en la qual apel·la a la participació en la ciutadania i a l'Administració "sense subterfugis i amb el convenciment de potenciar conjuntament un pròsper futur pel nostre país". 

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending