Viladomat confirma als directors de Saetde que no hi ha marxa enrere i ja es dissenya una nova política comercial

Comentaris

Viladomat confirma als directors de Saetde que no hi ha marxa enrere i ja es dissenya una nova política comercial
Viladomat confirma als directors de Saetde que no hi ha marxa enrere i ja es dissenya una nova política comercial

El conseller delegat i màxim accionista de Saetde, la societat que gestiona les pistes d’esquí de Pas de la Casa i Grau Roig, Joan Viladomat, ha reunit els directors d’àrea de l’empresa per comunicar-los que no hi ha marxa enrere en la decisió de trencar Grandvalira i que cal començar a actuar sabedors que ja no es pot recórrer a la plataforma comercialitzadora Nevasa, que era la principal funció de l’empresa titular de la marca que dóna nom al fins ara principal domini esquiable dels Pirineus. Encara més, Saetde ja tindria molt avançada la reactualització de la seva pròpia i històrica marca, que fa referència als seus dos principals nuclis d’activitat: Pas i Grau.

Els contactes amb el Govern no haurien aportat res de nou, segons les fonts, i la decisió d’anar per lliure i, per tant, continuar amb la liquidació de Grandvalira -pas que s’ha de formalitzar el proper 3 de juliol- segueix endavant. Viladomat ha mantingut els darrers dies una reunió amb el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, de qui penja formalment la decisió de declarar d’interès nacional la plataforma esquiable de Soldeu, que és el detonador de tot plegat encara que no en sigui la causa única. L’accionista principal de Saetde també hauria mantingut alguna conversa amb el cap de Govern però la trobada formal, en un dinar de treball, no està prevista fins a algun dia de la setmana que ve.


L'accionista majoritari de la societat que gestiona Pas de la Casa i Grau Roig reuneix els comandaments per planificar l'estratègia sense Grandvalira ja a partir del proper hivern


Una propera setmana que també es preveu ‘calenta’ en l’afer de Grandvalira. Saetde, com a societat, demanarà -el síndic general ja n’ha estat informat- al Consell General poder comparèixer davant la comissió legislativa d’Economia per explicar els motius que el porten a oposar-se a la construcció de la plataforma de Soldeu. Més enllà de les raons legals esgrimides per la família Viladomat, Saetde deixarà molt clar que la infraestructura mai no ha estat necessària perquè Andorra pugui acollir les proves finals de la Copa del Món. De fet, no és necessària ni per a Andorra, ni per Grandvalira ni, tan sols, per Ensisa. La FIS ha deixat clar en moltes ocasions que entre la pista de l’Avet, a Soldeu, i la de l’Àliga, al Tarter, es poden acollir totes les proves en les condicions actuals. Més encara, l’Àliga les podria acollir segurament totes.

Aquesta compareixença s’hauria de poder fer, segons les fonts, abans no s’acabi el mes de juny. I donat que dijous que ve s’ha de votar al Consell una moció de revocació de la declaració d’interès nacional presentada pels consellers del PS integrats en el grup mixt. La moció deriva de les preguntes que es van fer durant la sessió de control al Govern i del fet que no s’han esvaït els dubtes sobre el fet que s’ha incomplert la legalitat a l’hora d’acordar la declaració. Per això, i seguint els passos reglamentaris establerts, l’esmentada moció s’ha de votar durant la sessió immediatament posterior a la seva presentació. Això és dijous vinent. 

Aquest procediment el que demana és que el Govern hagi de fer marxa enrere respecte de la declaració. Aquest fet només es donarà si la moció obté el suport majoritari de la cambra. A banda d’insistir en el fet que la declaració no compleix l’establert en la Llei del sòl, el PS també vol aconseguir que tots els parlamentaris s’hagin de posicionar. I comprovar quina és la posició dels consellers d’Encamp o, també, dels de Canillo. En aquest sentit, les fonts consultades remarquen que caldrà prestar atenció al posicionament de l’actual subsíndica, Mònica Bonell, que com a cònsol menor de Canillo va rebutjar frontalment el projecte de la plataforma perquè es considerava que no complia la normativa i que era un projecte d’interès privat que, si esqueia, l’havia de tirar endavant el privat, això és, Grup Calbó. 


Saetde ja té liquidadors per a Nevasa i ha iniciat treballs d'auditoria per saber què li pot costar el trencament de la societat comercialitzadora i el fins ara major domini esquiable dels Pirineus


Més enllà, però, de totes les qüestions de naturalesa o connexió política, Saetde tiraria endavant treballant ja en solitari. De la reunió amb els directors de departament n’hauria sortit l’encàrrec de dissenyar una política comercial pròpia ja encarada en la propera temporada hivernal. Malgrat que els estatuts de Nevasa estableixen que durant dos anys s’ha de mantenir el forfet conjunt, les fonts han indicat que una cosa és el forfet de venda al públic de forma general i, l’altra, la política comercial dirigida als tour operadors o majoristes de viatges. I que aquesta Saetde ja la farà pel seu cantó, compte i risc.

També des de Saetde ja s’haurien promogut treballs d’auditoria encaminats a començar a valorar el cost que la dissolució de Grandvalira podria tenir per a la societat. De fet, fonts properes a l’empresa que gestiona les pistes de Pas de la Casa i Grau Roig han indicat que la societat estaria en disposició de posar sobre la taula de Nevasa el nom de dues persones que podrien assumir l’encàrrec d’esdevenir els liquidadors de l’empresa comercialitzadora. Aquesta qüestió s’hauria de tractar el 3 de juliol durant l’assemblea extraordinària en què s’ha de confirmar la decisió de posar en marxa el procés de dissolució de Grandvalira.

Comentaris

Trending