Vila es queda fora en l'ultim sospir a Sant Julià de Lòria

Diu que amb tres llistes ja no tenia sentit participar-hi però també s'apunta a una deserció de darrera hora d'un candidat

Josep Miquel Vila (esquerra) durant la presentació de la candidatura de Terceravia-Unió Laurediana
Josep Miquel Vila (esquerra) durant la presentació de la candidatura de Terceravia-Unió Laurediana
L’actual cònsol de Sant Julià, Josep Miquel Vila, no optarà a la reelecció. Enmig de tot un serial, d’una mena de joc de fet i amagar, fins i tot amb dos presentadors -Lluís Mas i Josep Roca- havent arribat al comú a l’esprint per suposadament presentar una candidatura, Vila ha declinat tirar endavant la llista. Ha dit després de la sessió de comú que ha validat les llistes que amb tres opcions ha vist que ja havia prou representació i que ha preferit no anar-hi.

El controvertit mandat de Josep Miquel Vila no podia acabar de cap altra manera que no fos amb una sorpresa. I aquesta ha estat la no presentació de la seva candidatura a la reelecció. Després de dies d'estira-i-arronsa i d'una llista que com la tela de la Penèlope d'Ulisses es feia de dia i es desfeia de nit, Vila ha renunciat.

Oficialment perquè, segons ha dit, amb tres llistes ja hi havia prou representació i possibilitat de tria. Extraoficialment perquè li han fallat noms a darrera hora, tot i que ha fet el possible per aspirar a la reelecció. Ho ha intentat fins a l'últim moment quan el 1999 va quedar descartat molt abans. Aquest dilluns i fins al migdia semblava que hi hauria quatre candidatures, ja que fins i tot han aparegut els dos teòrics presentadors de la llista de Vila. A l'últim moment un dels integrants de la llista i actual integrant de la majoria comunal, no ha volgut formar-hi part.

Sense ell queden tres llistes i una de clara favorita, Terceravia-Unió Laurediana, Josep Majoral que ha tingut carta blanca per triar els seus acompanyants, amb el suport de Josep Pintat, ha fet el fitxatge estelar de Mireia Codina, una dona amb molt carisma i prou coneguda a Sant Julià de Lòria. La tercera és Maria Àngels Marfany, representant d'una de les famílies amb més pes en la vida laurediana. Hi ha dos dels consellers d'aquesta legislatura, Maria Servat i Rossend Duró, i per completar la proposta s'han incorporat Ivan Duran i Carles Pereira, dos fidels del partit amb molta influència entre els joves en haver format part del Grup d'Esplai Lauredià (GEL). Tots dos poden arrossegar vots juvenils, el sector amb més desafecció electoral i poder neutralitzar el seguiment que tindrà, la segona llista (Desperta Laurèdia) entre la joventut.

El cap de llista és Cerni Cairat, 26 anys, acompanyat per Mari Àngels Aché, una de les peces clau del ministeri d'Educació i que durant molts anys ha fet de mestra, com la número dos d'UL, Mireia Codina en un duel educatiu d'aspirants a cònsol menor. A la llista també hi és Rossend Areny, mestre a l'Escola Andorrana de Sant Julià de Lòria, i Albert Gomà. El cognom Cairat té molta influència a la parròquia i per visualitzar-ho, la tieta del candidat, Maria Teresa Cairat ha fet de presentadora. L'altre presentador és Ladislau Baró i com a suplent hi ha Gilbert Saboya, membres d'una part de les tres que hi ha ara mateix a Sant Julià de Lòria de Demòcrates.

La tercera candidatura es la d'Units pel Canvi amb PS i independents que està liderada per Joan TravessetCarmen Sánchez Balletbó amb uns noms joves al darrere. El gran triomf d'aquesta candidatura és haver-la tancat. Ara, el repte és mantenir els resultats de les darreres legislatives amb el segon lloc i per davant de Demòcrates.

 

 

 

Comentaris

Trending