Veïns de l’entorn de l’aparcament Valira demanen que el Cirque s’ubiqui fora de nuclis habitats

Un dels residents prop de l’emplaçament triat per acollir la companyia canadenca aquest estiu impulsa una campanya a change.org que, per ara, està obtenint molt poc suport

-
-
Residents propers a l’aparcament Valira, a cavall d’Andorra la Vella i Escaldes i molt a prop també tant de l’Illa Carlemany com de la rotonda de la Dama de Gel, demanen que l’espectacle del Cirque du Soleil no s’ubiqui en l’espai esmentat. Asseguren que en cap cas estan en contra de la proposta en sí, però que sí que no veuen bé l’impacte acústic i, en conseqüència, les repercussions que pot tenir en el descans dels veïns. Per això creuen que el millor seria cercar un emplaçament fora dels nuclis urbans.

Un veí de la zona ha promogut una recollida de signatures telemàtiques a partir de la plataforma virtual change.org, que cada vegada més facilita campanyes d’aquesta mena, encara que en aquesta ocasió la petició està obtenint molt poc suport. El promotor de la iniciativa, Joel Segura, ha explicat a l’Altaveu que “crec que un espectacle amb aquest soroll hauria d’estar ubicat a una altra zona, és a dir, lluny dels indrets on viu gent”. La petició va adreçada a les cònsols majors d'Andorra la Vella i Escaldes i a Andorra Turisme.

Segura deixa clar que “no dic que no m’agradi el circ; ho trobo bastant bo per al turisme”, però afegeix que "és un espectacle bastant sorollós com per situar-lo al centre de la ciutat, ja que gent com jo ens aixequem aviat per anar a treballar”. En aquest sentit, el promotor de la iniciativa a change.org remarca que si es tractessin de només uns dies, “d’acord, cap problema”, però recorda que es tracta d’un espectacle que es repeteix en 26 ocasions i, per tant, s’allarga durant un mes o una mica més. 

Comentaris

Trending