Veïns de Can Diumenge denuncien l’estat d’abandonament en què es troben animals en un tancat

La situació s’ha posat en coneixement del departament d’Agricultura, sense que de moment hagi intervingut, i Laika també preveu denunciar formalment el cas

-
-
Veïns de la zona de can Diumenge, a Escaldes, denuncien l’estat d’abandonament en què es troben diversos animals que hi ha en un tancat a la zona. La situació ja s’ha posat en coneixement del departament d’Agricultura. Si ja abans del confinament la situació del manteniment del cobert no era res de l’altre món; des que hi ha la mesura de recomanació d’estada a domicilis els animals no estarien ni tan sols sent alimentats, més enllà del deficitari estat que presenten les instal·lacions on s’estan.

Alguns dels veïns que sortint a estirar les cames per la zona o passejant els gossos han estat testimonis del cas, han dut alguna mica d’herba o restes d’aliments perquè puguin passar els dies. En el tancat, tots barrejats i sense cap tipus de separació, hi hauria almenys set cabres, una ovella, ànecs, conills o gallines. L’estat que presenten, segons els veïns, seria força deplorable. I amb les pluges dels darrers dies les instal·lacions, ja força fràgils de per sí, haurien acabat de deteriorar-se.

El departament d’Agricultura hauria estat alertat per alguns veïns -després d'una consulta prèvia amb els banders- i responsables de Laika tenen intenció de denunciar formalment la situació. Per ara, des de l’administració l’únic que s’hauria intentat fer és buscar el propietari del cobert sense que s’hagi arribat a localitzar ningú ni, menys encara, solucionat el cas. De fet, és una resposta molt similar a la que es dona la majoria de vegades que s’ha denunciat la presència, enmig d’espais muntanyosos o forestals, la presència de tancats per acollir animals.

De fet, en aquest sentit, diverses fonts de grups animalistes han advertit que hi poden haver molts animals en situació de perill, més enllà del cas concret denunciat de Can Diumenge, degut al confinament. Evidentment no en el cas dels animals domèstics que resten en domicili, sobre els quals no s’han detectat abandonaments especialment significatius -al contrari, durant algunes setmanes l’excusa del gos ha servit per sortir de casa-, però sí entre les múltiples instal·lacions que hi ha, s’ha dit, enmig de la muntanya, i que Agricultura ni de bon tros sempre té controlades.

Comentaris (10)

Trending