Vall Banc: entre la ‘fuga’ de la renda variable i la cascada d’accions judicials en contra

Clients de l’entitat estudien presentar demandes davant el bloqueig que encara es manté dels títols dipositats a Suïssa alhora que ja hi han querelles per haver recomprat bons sense consentiment

-
-

Vall Banc es troba cada dia que passa en una cruïlla de camins més incòmode. La decisió de les autoritats judicials suïsses de permetre l’alliberament de la renda variable inicialment titularitzada per BPA ara de clients que han passat a l’entitat aixoplugada per JC Flowers està sent una arma de doble tall. En el moment que es permeti operar amb aquella renda la fuga de clients està servida. I mentre el desbloqueig total no és una realitat, diversos dipositants s’estan plantejant iniciar accions legals contra aquesta nova retenció.

No seria pas la primera ni l’última acció legal que es du a terme contra l’entitat. Diversos clients, segons que han confirmat fonts coneixedores de les accions, s’han querellat contra l’entitat per incompliment contractual. El nucli de la qüestió rau en el fet que Vall Banc, sense autorització expressa dels clients però, suposadament, emparant-se amb una “legislació vigent” que els afectats no han sabut trobar, han recomprat la renda variable d’aquests dipositants i els han liquidat les seves posicions o altres productes que tinguessin contractats amb el banc contra aquella renda.

Així les coses, segons les fonts, la cascada de querelles cada dia va a més. I més encara que pot créixer la muntanya tant si es desbloqueja com si no es desbloqueja. Hi ha un grup de clients que està analitzant la situació per reclamar el desbloqueig imminent i sinó demandar. Altres dipositants de Vall Banc, en canvi, prefereixen esperar al desbloqueig total i, una vegada puguin desfer les seves posicions, i un cop quantificat el dany causat -corresponent a les pèrdues del valor del títol-, llavors sí, interposar les demandes pertinents pels perjudicis soferts.

Comentaris (1)

Trending