Vall Banc 'despatxa' el responsable de l'estratègia de negoci en no complir l'entitat els objectius

Comentaris

Primera baixa important entre les noves incorporacions que havia fet JC Flowers per a Vall Banc. La persona a qui el fons voltor americà havia confiat el disseny de l’estratègia de negoci per al nou banc sorgit a partir de la venda del banc pont hauria estat convidada a plegar, segons fonts properes a l’entitat, que han explicat que l’acomiadament -que no ha transcendit si és forçós o pactat- és degut a que la direcció de l’entitat no hauria vist complertes les expectatives.

Segons les mateixes fonts, la cúpula de Vall Banc, en la qual pràcticament s’havia inserit aquesta persona, que al seu torn també ocuparia la secretaria del consell d’administració, havia fixat uns objectius que l’àrea comercial i de negoci havia de complir i s’ha quedat molt lluny de la fita inicialment establerta. Davant d’això, la direcció de l’entitat bancària hauria decidit prescindir de l’executiu.

No és la primera baixa que hi ha en aquesta etapa. Hi ha hagut altres persones, especialment de l’àrea d’informàtica i contractats temporalment, que a mida que van finalitzar els seus contractes no van ser renovats. Alhora, dues de les sortides més sonades, ja fa alguns mesos, i aquests sí que essent personal que procedia de Banca Privada d’Andorra (BPA), van ser les dues persones que a l’inici del projecte van ocupar la direcció de compliment normatiu del banc. Alfredo Español i Luis Manuel Soler van sortir amb poc temps de marge l’un de l’altre de Vall Banc per discrepàncies en la línia imposada per la cúpula directiva, més flexible quant als controls a fer que no pas el que creien Español i Soler que calia dur a terme. Ara, compliment normatiu va de bracet de l’assessoria jurídica, dues àrees liderades per Xavier Díaz.

No obstant això, Vall Banc, com la intervinguda BPA, tenen un suport extern molt important quant a qüestions d’anàlisi i auditoria per part de la firma Alfa Capital. La tendència o voluntat del banc guiat per JC Flowers és externalitzar tants serveis com sigui possible. Així, per exemple, per a la gestió de la cartera de renda variable, Vall Banc hauria estat negociant amb l’empresa americana Blackrock, es tracta d’una important firma dedicada a la gestió d’inversions que té la seva seu central a Nova York.

El sector financer perd assalariats a marxes forçades

El sector financer és, de les grans potes econòmiques del país, el que més està patint els darrers mesos. En un clima de superació de la crisi, segons que ha explicat aquest dimecres el ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, els bancs són dels pocs grans sectors que perden assalariats. I ho fan d’una forma notable vist, almenys, l’evolució d’anys anteriors. Camp ha assegurat que es tracta d’ajustos per fer front a la nova manera de fer banca i, especialment, per afrontar l’impacte de l’intercanvi automàtic d’informació.

Segons les dades fetes públiques avui després de la celebració del consell de ministres, entre setembre i novembre, al sector financer es van destruir 123 llocs de treball. El setembre hi van haver 45 baixes, o el que és el mateix, una reducció del 2,3% respecte del mateix mes de l’any anterior. El mes d’octubre la davallada percentual respecte del mateix període del 2015 va ser del 2,1% i, en xifres absolutes, es van perdre 40 llocs de treball. El desembre, les xifres indicades fins ara van ser de 38 i un -1,9%. 

L’altra gran font de caiguda d’assalariats és a les administracions. Percentualment, la davallada és menys important que en el cas del sector financer encara que en xifres absolutes és major. De setembre a novembre hi va haver 176 baixes. I en percentatges, mes a mes, les davallades van ser, respectivament, de l’1,1%, l’1,7% i l’1,3%. Les xifres absolutes de caiguda serien de 48 baixes el setembre, 72 el mes d’octubre i 56 el novembre.

Els dos sectors que millor comportament estan tenint són l’hoteleria, que el novembre va créixer un 9,2% respecte del mateix mes del 2015, i els serveis, on s’inclouen els immobiliaris. També creix el sector comercial. El percentatge és de l’1,7% positiu, però tractant-se que és un grup d’activitat econòmica que emplea unes 8.000 persones, això es tradueix en un creixement absolut notable. En global, el mes de novembre va suposar un increment de 991 assalariats respecte el mateix període de l’exercici anterior. Percentualment, la puja va ser del 2,8%.

 

 

Comentaris

Trending