Vall Banc comença a alliberar els plans de pensió dels treballadors i els productes d'estalvi garantit

Comentaris

Vall Banc comença a alliberar els plans de pensió dels treballadors i els productes d\'estalvi garantit
Vall Banc comença a alliberar els plans de pensió dels treballadors i els productes d\'estalvi garantit

Vall Banc està desbloquejant durant aquest dijous els plans de pensions dels treballadors, encara que intenta, de totes totes, evitar que els diners que els empleats al seu dia de Banca Privada d’Andorra (BPA) havien invertit en l’esmentat pla, els retirin de l’entitat. El banc pont va oferir la setmana passada un nou producte a dotze mesos i amb un rendiment de l’1%. 

La immensa majoria del personal que ha vist fins ara alliberat els fons ha optat per rescatar-los i no reinvertir-los. Segons les fonts consultades, els responsables de Vall Banc estan exercint una important pressió amb els encara treballadors de l’entitat que, malgrat que al seu dia van votar massivament a favor de dissoldre el pla, ara tornin a dipositar els diners en el nou producte.

Segons les fonts consultades, el banc no hauria pogut vendre encara les posicions on havia dipositats els fons destinats pels seus titulars als plans de pensions. I estaria alliberant els diners sota el risc del propi banc, que si hi ha pèrdues les haurà d’assumir i, en canvi, si obté guanys, se’ls quedarà. Una situació molt similar estaria passant amb els productes d’estalvi garantit, que a poc a poc s’aniran recuperant. 

En aquest cas, els titulars interessats en recuperar aquells diners han de fer personalment i manualment les seves sol·licituds, incloses en un formulari exclusiu per a l’ocasió. En etapes anteriors, un cop formulada la demanda, es trigava de l’ordre de 48 hores a poder recuperar la inversió. Les fonts consultades no han pogut concretar quin serà el procediment en aquesta ocasió.

Tres incorporacions

D’altra banda, el degoteig de baixes que encara ha anat persistint, s’està intentant compensar amb noves incorporacions de personal. Segons les fonts consultades, els darrers dies s’han incorporat tres noves persones a la plantilla de Vall Banc. En concret, els nous ‘fitxatges’ ocuparien llocs de treball a les àrees d’auditoria, d’assegurances i d’administració interna (‘back office’).

Comentaris

Trending