Validats els vols GPS a l'aeroport d'Andorra-la Seu

Tècnics espanyols i andorrans analitzen els avenços per a l’operativitat de la instal·lacio

-
-
Les proves que es van fer el passat mes de setembre a l'aeroport d'Andorra-la Seu d'Urgell han estat positives ja que s'han validat els vols amb GPS. Això garantirà l'aterratge d'avions en condicions de poca visibilitat. Tècnics dels departaments d'Economia del Ministeri de Presidència, Economia i Empresa i del ministeri d'Afers Exteriors així com representants de l'Agència Estatal de Seguretat Aèria espanyola (AESA), de l'entitat gestora de serveis de navegació aèria ENAIRE i del ministeri d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació espanyols, s'han trobat aquest dimarts per fer el punt sobre els avenços en l'operativitat de la instal·lació.  En la trobada també ha estat present l'ambaixador espanyol a Andorra, Àngel Ros.

Els representants d'AESA i ENAIRE han presentat la maniobra d'aproximació dissenyada per a un aeroport complex per l'orografia del territori. També han informat la delegació andorrana que el passat mes de setembre es van dur a terme diferents proves de validació del disseny de vol que van concloure de manera satisfactòria.

De la mateixa manera han exposat els següents passos a seguir fins que l’aeroport permeti acollir vols amb GPS, que es preveu per al mes d’abril del 2020. Així els tècnics espanyols, han afirmat que s’està seguint la planificació anunciada pel ministre de Foment espanyol en funcions, José Luis Ábalos, el passat mes de juny, durant la seva participació en la Trobada Empresarial al Pirineu que es va celebrar a la Seu d'Urgell. Per la seva part, la delegació andorrana ha agraït els esforços esmerçats per AESA i ENAIRE en aquest projecte.

Etiquetes

Comentaris

Trending