UxEE proposa una Fàbrica de Llums com a pol d’atracció i reclam turístic

Oferiria al visitant una experiència immersiva virtual amb imatges generades per projectors làsers

Els candidats d'UxEE aquest dimarts.
Els candidats d'UxEE aquest dimarts.
El programa electoral d’Unió X Escaldes-Engordany (UxEE) contempla dos motors econòmics per a la parròquia. Aquest dilluns es va presentar el Palau de la Música i el Teatre que s’ubicaria a la part alta d’Escaldes i aquest dimarts és el torn de la Fàbrica de Llums.

Aquest projecte recull el nom de ‘L’atelier des Lumières’ de París i la voluntat de UxEE és reproduir l’èxit a la parròquia escaldenca d’aquesta instal·lació de la capital francesa, que rep més de 400.000 visitants anuals. “Aquest pot ser un motor econòmic, no només per a la parròquia sinó per a tot el país” ha assegurat Higini Martínez-Illescas.

Tal com ha explicat el candidat a cònsol major, “actualment una atracció així només es troba a París, Tòquio i Nova York; i nosaltres volem portar-la a Escaldes-Engordany”. La Fàbrica de les Llums oferiria al visitant una experiència immersiva virtual amb imatges generades per projectors làsers. La temàtica proposada per Escaldes-Engordany és la Vall del Madriu-Perafita-Claror que els visitants podrien gaudir al bell mig de la parròquia.

Des d’Unió X Escaldes-Engordany es considera que un bon lloc on emplaçar la Fàbrica de les Llums seria l’actual pàrquing d’autobusos del Prat Gran per les dimensions del recinte. Altres opcions que es contemplen és la construcció d’un edifici en l’entorn de Caldea respectant l’estil del centre termolúdic. La Fàbrica de Llums comptaria amb l’última tecnologia audiovisual perquè l’espectador tingui la sensació d’estar realment a la Vall del Madriu-Perafita-Claror. Aquest efecte òptic s’aconseguiria amb 110 projectors làser i amb un equip de so d’última generació.

Comentaris

Trending