Urgències va atendre 175 pacients el dia 30

El Servei Urgent Mèdic va dur a terme 13 serveis en un dia de molta activitat

Pacients en llitera als passadissos d'urgències.
Pacients en llitera als passadissos d'urgències.
El servei d'urgències de l'hospital va registrar aquest dilluns dia 30 una intensa activitat propiciada en part pels accidents d'esquí i per la presència de turistes. Durant tota la jornada l'ocupació va estar per sobre del 100%. Es van haver de fer dos trasllats amb helicòpter a l'hospital de Sant Pau, de Barcelona i entre ells el d'un menor que va patir un accident esquiant a l'estació d'Ordino-Arcalís.

En temporada alta, el personal d'urgències es reforça amb un metge, una infermera i una auxiliar d'infermeria. Malgrat això hi ha dies amb molta afluència de pacients i més espera del que és habitual.

Així, aquest dilluns es van atendre 175 pacients, amb 13 actuacions del Servei d'Urgències Mèdic (SUM), 2 serveis interns a pistes (Grau Roig i Arcalís) i nou intervencions amb el Suport Vital Avançat (SVA). Els accidents d'esquí van ser nombrosos així com altres situacions i entre ells el cas de dos menors que van ser ingressats per un coma etílic.

Dilluns, en alguns moments de la jornada, l'ocupació va ser dels 275%, la qual cosa va obligar a instal·lar alguns pacients als passadissos. Les pantalles informatives anaven donant compte de l'evolució del servei i a partir de les vuit del vespre es va reduir fins el 200%. A partir del 5 de gener és previst que baixi l'afluència.

 

Comentaris (2)

Trending